DOLAR
32,3366
EURO
35,1909
ALTIN
2.247,27
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
15°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C

Tarihi Yolun İşaretlemeleri Yapıldı…

Tarihi Yolun İşaretlemeleri Yapıldı…
Bodrum Ev Emlak

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Doğa Sporları Kulübü Derneği (BODOSK) iş birliğinde, 188 kilometrelik Leleg Yolu rotasında bulunan bilgilendirici işaretler yenileniyor.

Yürüyüş parkurunda bulunan ve hasar gören tabelalar tamir edilirken, silinen yol işaretleri ise gönüllüler tarafından tekrar boyanıyor.

Etrim Kalesi’nden çalışmalarına başlayan BODOSK gönüllüleri, belediye ekiplerinin destekleriyle, 188 kilometrelik Leleg Yolu’nun tamamında, ‘Yola devam et, sağa dönüş, yanlış yol, alternatif yol, sola dönüş’ gibi yönlendirici işaretlerin kaybolmaması adına boyama işlemleri gerçekleştiriliyor. Yürüyüşçülere yardımcı olması adına yön, mesafe, uyarılar, dinlenme yerleri, su kaynakları gibi bir çok duruma dair bilgilendirme sağlayan ancak doğa şartlarında hasar görmüş olan tabelaların da tespiti yapılarak tamiri veya değişimi gerçekleştirilecek.

Bodrum Doğa Sporları Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Yusuf Taş, böyle bir katkıda bulundukları için çok mutlu olduklarını ifade ederken “Bodrum’da daha önce Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla yapılan 188 kilometrelik Leleg Yolu’nun bakımını ve gerekli boyama çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Boyaların bazıları kaybolmuş, onların yenilemelerini yapacağız. Eksik olan yerleri yeniden boyayacağız. Kırılan ve hasar gören tabelaların yerlerini tespit ederek yenilenmesini sağlayacağız. Öncelikle Kale Dağı denen mevkiiden başladık, buranın tamamlanmasının ardından diğer bölgelere geçeceğiz” diye konuştu.

Bodrum Ticaret Odası öncülüğünde başlatılan Leleg Yolu çalışmalarına  TÜRSAB’ın da dahil olmasıyla  turizm çeşitliliği anlamında önemli bir gelişme olduğuna dikkat çeken Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Bodrum’da, Lelegler’e ait 8 büyük yerleşim yeri olan Termera’dan Telmissos’a, Pedasa’dan Syangela’ya kadar kale kentlerini de içine alan yürüyüş rotasının turizme kazandırılacak olması hepimizi heyecanlandırıyor. Bodrum’un artık alternatif, sürdürülebilir turizme ihtiyacı var. Doğa turizmi de bunların başında geliyor. Çünkü Bodrum doğasıyla, tarihiyle, bitki örtüsü ve eşsiz aurasıyla eşsiz enstrümanlara sahip bir bölge. BODOSK gönüllüleri ve Belediye ekiplerimizce başlatılan çalışmalarla, diğer Oda ve STK’larla işbirliği içinde yapacağımız tanıtımlarla  Leleg Yolu yürüyüş rotası yerli yabancı birçok turisti bölgemize çekecektir.” dedi.

Bodrum Ev Emlak