DOLAR
32,5956
EURO
34,6946
ALTIN
2.513,05
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

“Geleceğim Girişim Geleceğim Kariyer”

“Geleceğim Girişim Geleceğim Kariyer”
Aktur tatil sitesi

“Geleceğim Girişim Geleceğim Kariyer”

Bodrum’da “Geleceğim Girişim Geleceğim Kariyer” (3G1K) kongresi gerçekleştiriliyor. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu tarafından Gümbet Mahallesi’ndeki bir otelde “Geleceğim Girişim Geleceğim Kariyer” kongresi düzenleniyor. Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinin de katıldığı kongrede kariyer ve şirket yöneticileri girişimcilik üzerine sunumlar yapıyor.

1996 yılında kurulan Genç Girişimciler Topluluğu’nun başkanı Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Efe Can Malçok, kongre ile ilgili Kent Haber’e yaptığı açıklamada şu bilgileri aktardı:

“Bu topluluğu amacı öğrencilerimize girişimcilikle kariyer sahibi yapmak. Hayatta yeni bir bakış açısı kazandırmak. “Geleceğim Girişim Geleceğim Kariyer” kongresinin ikincisini Bodrum’da gerçekleştiriyoruz. Etkinliğimiz 2 günden oluşuyor; birinci gün kariyer bazlı, ikinci gün girişimcilik bazlı. Kurumsal şirketlerimizden konuşmacılar gelip konuşmalarını yapıyor. Ayrıca bizim üyelerimiz için geliştirdiğimiz oyunlar, vaka çalışmaları da etkinliğin içinde var.”

Teknoloji ile gelenekselliği birleştirerek Dünya çapında girişimcilik ekosistemi kurmayı hedefleyen Türkiye’nin en büyük genç girişimcilik platformu Acadebi yöneticileri de kongreye katıldı. Acadebi Yönetim Kurulu Başkanı Emre Göver, kongre ile ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Böyle gençlerin katıldığı bir etkinliğe davet edilmemiz bizim için çok gurur verici bir olay. Geleceğimiz gençler. Bu gençlerin doğru hedeflerle, doğru planlarla kendi işlerini kurabilmeleri lazım. Mevcutta birçok gencimiz okul okuyor, mezun oluyor ve iş arayışındalar, kariyer peşindeler. Bazıları da kendi girişimleri ile ilerlemek istiyorlar. Biz Acadebi olarak gençlere bu girişimde yol göstermek için buradayız. Bir girişimin 3 önemli kolu var. Bunlardan bir tanesi girişimcilik fikrinin sahibi, patron dediğimiz kişidir aslında. Onunla beraber çalışan bir takım ve bu girişime destek veren yatırımcılar. Bu 3 kısmın da düzenli bir şekilde dağılması lazım. Eğer herkes girişimci olursa çalışan kimse yoktur. Yatırım yapan kimse de yoktur. Biz bu dağılımda nasıl yol gitmeleri gerektiğini göstereceğiz.”

Kongre, yarın (21 Aralık Cumartesi) akşam saatlerinde sona erecek.

Aktur tatil sitesi