DOLAR
32,5811
EURO
34,8042
ALTIN
2.505,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Gölköy’de iki kişiyi öldürmüştü, iki kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz yıl balık çiftliği tesisini basarak iki arkadaşını öldüren ardından polise teslim olan Mehmet Veysi Alp için iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Gölköy’de iki kişiyi öldürmüştü, iki kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi
polat-galle

Kaynak : Anterhaber

Duruşma sonrası Hamdi Ekim Serdaroğlu’nun avukatı Ergin Cinmen anterhaber.com’a yaptığı açıklamada “Kişi kin ve nefret dolu, arkadaşlarını öldürecek kadar gözü dönmüş, zaten suçunu itiraf etti, ufacık şeyleri bahane ederek iki kişiyi öldürmüş, 3. Kişi şans eseri kurtulmuş. Mahkeme 2. Duruşmada kararını verdi ve 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsine çarptırdı” diye konuştu. Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy Mahallesi’nde bir balık çiftliğine ait atölye ve lojmanı 3 Haziran 2020 tarihinde sabaha karşı basarak arkadaşları 39 yaşındaki Hasan Yanık ve 26 yaşındaki Hamdi Ekim Serdaroğlu’nu tabanca ve pompalı tüfekle öldürdükten sonra ormanlık alana kaçan ve 3 gün sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yanındaki börekçiye gelip yemek yerken polislerin fark etmesi sonucu yakalanan Mehmet Veysi Alp’in Muğla Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün 2. Kez duruşması yapıldı.

PLANI ÜÇ KİŞİ ÖLDÜRMEKMİŞ

Cinayet olayıyla  ilgili dava Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya sanık Mehmet Veysi Alp cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Alp duruşmada yaptığı açıklamada ilk ifadesini tekrarladığını aslında olayda S.B. isimli kişi de öldürmek istediğini ancak tabancanın tutukluk yapması üzerine yaptığı planlı cinayet yerinden kaçtığını söyledi. Alp “Alp ilk ifadesinde “Mehmet Veysi Alp’in adliyedeki ifadesi ortaya çıktı. Kendisine küfredildiği için cinayetleri işlediğini öne süren Alp, 3 cinayet işleyeceğini ancak tüfeğin tutukluk yaptığını tabancasında da mermi kalmadığını söyledi. 3- 4 hafta önceden cinayeti planladığını itiraf eden Alp, “Yanik’i av tüfeğiyle ayaklarından dürtüp, uyandırdım. Hiçbir şey demeden başına nişan alıp, tüfekle ateş ettim. Serdaroğlu, bana doğru gelip, bir yandan da ‘Yapma abi’ diye bağırıyordu. Başına nişan alıp, tetiğe bastım” demişti. Sanık ifadesinde haksız tahrike kapıldığını ve bu yüzden saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.  Mahkeme heyeti sanığın çifte cinayeti planlayarak gerçekleştirdiği gerekçesiyle 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

HAKSIZ TAHRİK OLMADIĞINA KARAR VERİLDİ

Hamdi Ekim Serdaroğlu’nun avukatı Ergin Cinmen, yaptığı açıklamada “Sanık mesai arkadaşlarının kendisine hakaret ve küfür ederek tahrik ettiğini, saldırıyı bu yüzden gerçekleştirdiğini söylüyor fakat bahsettiği hakaret ve küfür olaydan bir ay önce olmuş. Kişi kin ve nefret dolu, arkadaşlarını öldürecek kadar gözü dönmüş, zaten suçunu itiraf etti, ufacık şeyleri bahane ederek iki kişiyi öldürmüş, 3. Kişi şans eseri kurtulmuş. Mahkeme 2. Duruşmada kararını verdi ve 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsine çarptırdı Sanık, bu süreçte plan yapmış. Olaydan bir gün önce ormanlık alana yiyecek içecek koymuş. Saldırıdan sonra da ormana kaçmış zaten. Tasarlayarak işlenmiş cinayet. Saldırının planlı olmasından dolayı mahkeme heyeti haksız tahrik indirimine yer olmadığına kanaat getirerek 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.” dedi.

Aktur tatil sitesi