DOLAR
32,3411
EURO
35,0201
ALTIN
2.321,80
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Göz seğirmesi nedir?

Göz seğirmesi gözümüzde istemsiz bir şekilde oluşan hareketlere deniliyor. Eğer sizlerin de göz seğirmesi şikayeti ve tedavisi için yol bulma çabalarınız varsa doğru yerdesiniz. İşte göz seğirmesi nasıl olur, tedavisi var mıdır gibi sorularınızın yanıtı…

Göz seğirmesi nedir?
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Gözümüzde istemsizce oluşan hareketlere göz seğirmesi denir. Bunların nedenleri olarak pek çok şey sıralanabilir. Peki göz seğirmesi neden oluşur? Göz seğirmesini önlemek için ne yapmalıyız? İşte Göz seğirmesi ile ilgili merak ettikleriniz haberimizde…

Göz seğirmesi nasıl durdurulur?

Göz seğirmesi (blefarospazm); göz kaslarında oluşan istem dışı hareketlenmelerdir. Göz seğirmesi; göz kaslarının spazm olmasıdır. Yoğun göz odaklı çalışmalar, göz yorgunluğu, fazla kafein tüketmek ve stres gibi etkenlerden ortaya çıkmaktadır. Dinlenme ile rahatlanabilir. Ayrıca ılık çay torbaları ve soğuk kompres uygulanabilir.

Göz seğirmesi tedavisi

Göz seğirmesi; altta yatan nedene göre bir değerlendirmeye alınarak ona göre tedavi uygulanmaktadır. Cerrahi olarak ya da bazı ilaçlar ile tedavi edilmesi sağlanır. Öncelikle ilaçlar ve göz damlaları ile tedavi edilir. Kasların  gevşetilmesi sağlanır. Stres gibi durumlar ile oluşması halinde antidepresan ilaçlar ile rahatlama sağlanabilmektedir. Göz kuruluğunun etken olması halinde suni göz yaşı uygulanabilmektedir.

Bu yapılan tedaviler sonuç vermediği ve göz seğirmesinin sürekli devam etmesi ve hayatı olumsuz etkilemesi nedeni ile göz sinirleri ve neden olan kaslar miyektomi adlı ameliyat ile alınmaktadır.

Göz seğirmesine;  kişinin kendisi de bazı uygulamalar yaparak engel olabilmektedir. Yoğun çalışma bilgisayar başında odaklanma, çok kitap okuma, televizyon izleme, aşırı parlak ışıklar, kafeinli içecekler, stres, göz kuruluğu, kaygı ve aşırı yorgunluk göz seğirmelerinde etken olabilmektedir.

Bu gibi durumlarda dinlenmek gözü bir süre bu durumlardan uzak tutmak gereklidir.

Belli aralıklar ile gözlerin hareketlendirilerek egzersiz uygulanabilir.

Göz kaslarını çalıştırarak ve soğuk ya da sıcak kompres, ılık çay poşetleri koyarak rahatlaması sağlanabilmektedir.

Göz seğirmeleri çok sorun olmayacak durumlardan ortaya çıkar. Ancak nadir olarak bazı göz hastalıkları ilgili olabilme ihtimali göz önünde bulundurulmalı, uzun süreli devam etmesi halinde bir göz hekimine gitmelidir.

polat-galle