DOLAR
32,3108
EURO
35,1456
ALTIN
2.281,47
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Gülüş Tasarımı

Gülüş tasarımı, beden dilimizin en önemli parçası olan gülüşümüzün; estetik görünüme kavuşması amacıyla yapılan diş hekimliği uygulamalarıdır …

Gülüş Tasarımı
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Gülüş tasarımı, beden dilimizin en önemli parçası olan gülüşümüzün; estetik görünüme kavuşması amacıyla yapılan diş hekimliği uygulamalarıdır. Gülüş estetiğindeki değişimler kişinin sosyal hayatını direkt olarak etkilemektedir. Kişinin kendini rahat hissetmesi ve özgüveni ile de yakından ilişkilidir.

Gülüş tasarımı protokolü;

  • Ağız ve diş sağlığının yerine getirilmesidir.
  • Estetik düzenlemelerin yapılmasıdır.

Gülüş tasarımı, bu iki madde etrafında şekil alır. Eğer sağlığı etkileyen bir problem varsa; öncelikle bu durum ortadan kaldırılmalıdır. Estetik sağlık ile beraber olduğu vakit değerlidir.

Ağız ve diş sağlığının yerine getirilmesi;

  • Detaylı bir ağız içi muayene.
  • Röntgen analizi.
  • Eklem muayenesi.
  • Sonuçta ortaya çıkan problemlerin çözümünün planlanması. Diş çürükleri, diş eti problemleri, diş eti çekilmesi, diş eksiklikleri, diş sıkma gibi.
  • Amaç diş sağlığını koruyarak estetik dokunuşlar yapmaktır.
  • Fotoğraf analizi, Model analizi, 3D Tasarım, Dijital gülüş tasarımı
  • Pembe Estetik, Diş beyazlatma, Seramik Lamina, Bonding
  • Yaprak Porselen (Lamine diş, Laminate Veneer), Tam Seramik Kaplama (Emax, Empress), Zirkonyum Kaplama, gibi yöntemler tercih edilir ve düzenlemeler yapılır.

Gülüşümüz esnasında ortaya çıkan, ön planda olan dişlerimiz, gülüş tasarımında sıkça uygulama yapılan alanlardır. Gülümserken diş etlerinin çok fazla görünmesi, diş çarpıklığı, eksikliği, kırık diş, diş eti çekilmesi, renklenme gibi problemler kişinin gülüşünü gizlemesinin yanında kendine güven duygusunun da zedelenmesine neden olur. Dişlerin sosyal hayatı geliştirdiği ve özgüveni artırdığı; araştırmalar ile de kanıtlanmış bir gerçektir.

Günümüz estetik algısı göz önüne alındığında dişler dikkat çekici tonda beyaz, üst orta dişler ön planda ve çevre dişlere göre yaklaşık 1mm uzun tercih edilir. Gülüş tasarımı tedavileri herkesin kendine özgü ağız, diş, yüz kişiden kişiye değişiklik gösterir. Sizler de yüz yapınıza en uygun diş hekimliği uygulamaları sayesinde göze hitap eden estetik bir gülüş elde edebilirsiniz.

Aktur tatil sitesi