DOLAR
32,3653
EURO
34,9637
ALTIN
2.325,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Hangi yazlık ev ilanları daha hızlı satılır?

Hangi yazlık ev ilanları daha hızlı satılır?
A+
A-
polat-galle

Emlakta yılın en hareketli ayları başladı. Sıcak yaz günleriyle birlikte yazlık ev ilanlarının sayısı da artıyor. Yapılan bir araştırmaya göre yaz sezonuyla birlikte yazlık evlerin yüzde 60’ı ya satılıyor ya da satın alınıyor.

Hangi yazlık ev ilanları daha hızlı satılır?

Yazlık ev satmanın püf noktaları…

Peki gayrimenkul danışmanları bu dönemi nasıl daha iyi değerlendirebilir, nasıl daha çok yazlık ev satışı yapabilir? Yazlık ev satarken nelere dikkat etmeli? Satılık veya kiralık yazlık ev ilanı hazırlarken neleri ön plana çıkarmalı, nasıl fotoğraflar tercih etmeli?

Gayrimenkul danışmanları için üç ay boyunca daha çok ev satışı yapmanın yollarını derledik.  İşte İşte hem daha çok tıklanacak hem de hızla satışa dönüşecek yazlık ev ilanları hazırlamanın püf noktaları…

Hangi yazlık ev ilanları daha hızlı satılır?

Yazlık evi satışa çıkarmadan önce yapmanız gerekenler

1) Önce satışa çıkardığınız yazlık evin lokasyonunu çok iyi tanıyın. Denize olan mesafesi, merkeze yakınlığı gibi detaylı bilgilere hâkim olun.

2) Satışa sunduğunuz evin çevresindeki diğer gayrimenkullerin değerini ve trendleri öğrenin. Fiyat karşılaştırması yaparak evin satış fiyatını belirleyin. İsterseniz Zingat.com Bölge Raporu ile evin satış fiyatını, geri dönüşüm süresini öğrenebilirsiniz.

3) Portföyünüzdeki yazlık ev ikinci el ise tamirat ya da yenilenecek yerleri tespit ederek, bu konuda aksiyon alınması için yönlendirici olabilirsiniz. Böylelikle potansiyel müşterilerinizi kolay etkiler ve satışı hızlı gerçekleştirebilirsiniz.

4) Her zaman ilk izlenim ve verdiği duygu çok önemlidir. Bu nedenle satışa çıkardığınız yazlık evin düzenli ve temiz olmasına özen gösterin.

5) Potansiyel müşterinizin burada tatil günlerini geçireceğini düşünerek evin ferah, aydınlık ve rahat olmasını önemseyin.

6) Yazlıkta sadece evin içi değil, dış çevresi de önemli. Evin bahçesinin ve havuzunun temizlenmiş olması gibi ayrıntılara dikkat edin.

Hangi yazlık ev ilanları daha hızlı satılır?

Emlak sitesinde yazlık ev ilanı hazırlamanın püf noktaları

1) Yazlık ev ilanı hazırlarken profesyonel fotoğraflar kullanmaya özen gösterin. Tatil hissini yansıtan, ferah ve şık fotoğrafları tercih edin. Bu konuda desteğe ihtiyacınız varsa, “Evin fotoğrafı satış fiyatını ne kadar artırır?” haberini göz atabilirsiniz.

2) İlan fotoğraflarında evin içi kadar, varsa bahçe ve havuzdan şık karelere yer vermeyi unutmayın!

Hangi yazlık ev ilanları daha hızlı satılır?

3) İlan metnini profesyonel bir şekilde denize olan mesafesi, merkeze yakınlığı, manzarası gibi ayrıntılara da yer vererek ve imlâ kurallarına özen göstererek hazırlayın.

4) İlanınızın özgün, açık ve net olması diğer ilanlardan bir adım önde yer almanızı sağlar. Kopyala-yapıştır ilanlar, potansiyel alıcılarda güvensizlik oluşturabilir. Bu nedenle satılık ev ya da kiralık ev ilanı hazırlarken tamamen o evin özelliklerini anlatan bir ilan hazırlayın.

5) Gayrimenkul danışmanlarının yaptığı en büyük hatalardan biri, satılık ev ya da kiralık ev ilanında adresi gizlemek. Bu potansiyel alıcılarla aranızda güven sorunu yaratabilir. Ayrıca mahalle, sokak ismine açıklama metninde yer verirseniz arama motorlarından da ilanınıza trafik gelmesini sağlarsınız.

polat-galle