DOLAR
32,3712
EURO
35,0140
ALTIN
2.324,87
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Hıyar yemeyi bırakıyoruz

Prof. Dr. Canan Karatay’ın koronavirüsten nasıl korunulması gerektiğini anlatırken kullandığı, “Turp yerseniz turp gibi, fıstık yerseniz fıstık gibi olursunuz” sözleri sosyal medyada sebze polemiği yarattı. Karatay’ın sözlerine Vedat Milor’un Twitter’da verdiği ‘hıyarlı’ yanıt esprili bir atışmaya dönüştü.

Hıyar yemeyi bırakıyoruz
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Yemek yazarı Vedat Milor, Prof. Dr. Canan Karatay’ın “Turp yerseniz turp gibi, fıstık yerseniz fıstık gibi olursunuz” sözlerine karşılık olarak Twitter’dan, “Anladığım kadarıyla hıyar yemeyi bırakıyoruz” yazdı. Kısa sürede binlerce beğeni ve paylaşım alan tweet’in altında kullanıcılar “Bamya yerken ne olacağız?”, “Bu tweet’inizi armut yerken okudum” gibi esprili yanıtlar verdi.

Yapılan yorumların bazılarını müstehcen bulan Milor, “Hıyar benim bildiğim kaba kişilere denir. Bazıları pek masum olmayan şeyler yazmış. Zaman içinde anlamı mı değişti?” diye sordu.

‘KABAK TADI VERDİ’

Eren adında bir kullanıcı, “Bence siz isterseniz kabak yemeyin çünkü bu tür espritüel tavrınız artık kabak tadı verdi…” tweet’i atınca Milor, gülümseten bir itirafta bulundu. “O tiviti atmadan önce beni tereddütte bırakan tek bir şey vardı. Acaba biri kabakla misilleme yapar mı diye çok düşündüm. O riski hafife aldım. Çok uzak bir ihtimal gibi gördüm. Ama maalesef korktuğum başıma geldi.” yazan Milor, bu kez takipçilerinden destek yorumları aldı. Milor’un bu yorumunun altına, “Biz sizi esprilerinizle seviyoruz siz boşverin onları”, “Karşılıklı güzel birer mizahi salvo” gibi cevaplar geldi.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİN

Karatay, koronavirüs ile ilgili “Koronavirüs dediğimiz diğer virüslerden farkı yoktur, grip enfeksiyonudur. Bağışıklık sisteminizi güçlendireceksiniz” demiş, ardından tavsiye ettiği beslenme modelini şu sözlerle anlatmıştı: “Karatay beslenmesi nedir? Özeti pakete girmiş hiçbir şey yemeyeceksiniz, şeker yemeyeceksiniz. Şekerli gazlı içecek, mısır şurubu şekerinden uzak duracaksınız. Ekmekten ve tosttan uzak duracaksınız. Nasıl sağlıklı olacaksınız? Her gün köy yumurtası yiyeceksiniz, köy tereyağı yiyeceksiniz ekmeksiz olmamak şartıyla. Turp yerseniz turp gibi olursunuz fıstık yerseniz fıstık gibi olursunuz.”

velux