DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Hollywood grevinde yapay zekâ gerilimi… Ölen oyuncuların görüntülerini kullanmak istediler

Hollywood grevi hâlâ devam ederken oyuncular ve stüdyolar arasında da ipler geriliyor. Son olarak taraflar arasında yapay zekâ konusunda sorun çıktı.

Hollywood grevinde yapay zekâ gerilimi… Ölen oyuncuların görüntülerini kullanmak istediler
A+
A-
velux

Son aylarda Hollywood, yaşanan grevle sarsılıyor. Oyuncular ve yazarların grevi pek çok yapımın durmasına, ertelenmesine neden oldu. Ancak eylül ayının sonunda yazarlarla bir anlaşmaya varılsa da oyuncuların savaşı hâlâ devam ediyor.

Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Federasyonu (SAG-AFTRA) ile stüdyolar arasında anlaşma koşulları görüşülürken tarafların arası yeniden gerildi.

Hollywood sanatçılarını temsil eden sendika SAG-AFTRA, stüdyoların grevi sona erdirmeye yönelik son teklifinde; stüdyoların yüksek talep gören ve ölen sanatçıların yapay zekâ tarafından oluşturulmuş benzerlerini yeniden kullanmalarına izin veren maddeyi reddetti.

Sendika yanlısı bir kaynak pazartesi günü, “Sanatçıları sömürmek için bu boşluklara sahip olamazlar. Bu dilin ayakta kalmasına izin veremeyiz” dedi.

Teklifin özellikle de ölü sanatçıların yapay zekâ tarafından oluşturulan benzerlerinin izin olmadan sınırsız kullanımını savunması dikkat çekti.

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: