DOLAR
32,3373
EURO
34,9659
ALTIN
2.325,93
BIST
9.103,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

IATA’dan Omicron açıklaması

IATA’dan Omicron açıklaması
A+
A-

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA’nın medikal danışmanı hem uçakta hem de otobüs veya süpermarket gibi diğer kapalı ortamlarda Omicron varyantı nedeniyle coronavirüsün bulaşma riskinin 2 – 3 kat arttığını söyledi.

Dünya genelinde birçok sağlık uzmanı Omicron’un daha bulaşıcı olması ve aşıların korumasından kaçabilmesi nedeniyle sağlık sistemlerinin tekrar baskılanmaması için önemli uyarılar yapıyor.

İngiltere ve ABD gibi birçok ülkede Omicron hem Delta’dan hem de beklentilerden çok daha kısa bir sürede baskın varyant haline geldi.

Almanya, İskoçya, İrlanda, Hollanda ve Güney Kore kısmi veya tam karantinanın yanı sıra sosyal mesafe kısıtlamalarını geri getiren ülkeler arasında.

Tayland ve Singapur gibi Asya ülkelerinde de seyahat kısıtlamaları açıklanırken, sıfır vaka politikasını sürdüren Çin’de yarım milyonu aşkın insan karantina altında.

IATA’DAN OMICRON AÇIKLAMASI

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) 2021’de sivil havacılık hala 2019 kapasitelerine dönememiş olduğu halde “uçakta bulaşma riskinin 2-3 kat arttığını” söylüyor.

Dünya genelinde yaklaşık 300 havayolu şirketini temsil eden IATA’nın en yetkili medikal danışmanı David Powell, Bloomberg’te yer alan habere göre uçaklarda Omicron varyantıyla enfekte olma riskinin 2- 3 kat artmış durumda olduğunu duyurdu.

UYARILAR VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Dünya Gazetesi’nden Hilal Sarı’nın aktardığı habere göre; Powell, business class uçuş tercih etmenin daha sıkışık olan ekonomi kabininden daha güvenli olabileceği tavsiyesini de paylaştı.

Powell, kabinlerde yolcuların yüz yüze temastan kaçınması gerektiğini, yüzeylere temasları konusunda da dikkatli olmalarını ve yan yana oturan kişilerin aynı anda yemek yememelerinin (maskelerini çıkarmamalarının) daha güvenli olacağını aktarıyor.

Kısa uçuşlarda maskenin hiç çıkarılmaması daha güvenli.

Ayrıca bazı Asya ülkelerinde karantina otellerinde kimseyle teması olmayan kişilerde bile Omicron tespit edilmesi bireylerin maske ve sosyal mesafe gibi önlemleri almalarını yeniden kritik hale getiriyor.

Powell konunun sadece uçaklarla ilgili olmadığını, süpermarkette veya otobüste de Omicron’a yakalanma riskinin aynı oranda yükselmiş olduğunu belirtiyor.

Bodrum Ev Emlak