DOLAR
45,1846
EURO
52,9954
ALTIN
6.703,28
BIST
14.442,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
16°C
Muğla
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
14°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

İkinci El Araç İlanlarında Yeni Dönem: Yetki Doğrulama Şartı Geliyor

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç satışında güvenliği artırmak ve kayıt dışılığı önlemek amacıyla yeni bir düzenlemeyi yürürlüğe koydu. 4 Şubat’ta devreye giren yetki doğrulama sistemiyle birlikte, taşıt ilanları yalnızca yetkilendirilmiş kişi ve kurumlar tarafından verilebilecek.

İkinci El Araç İlanlarında Yeni Dönem: Yetki Doğrulama Şartı Geliyor
A+
A-

Bodrumhaber.com

Yeni düzenleme kapsamında, kimlik bilgilerini doğrulamayan kişilerin ilan vermesi engellenirken, taşıt sahipleri e-Devlet üzerinden yetkilendirme işlemi yaparak yalnızca belirlenen kişiler aracılığıyla ilan girişi sağlayabilecek.

1 Nisan’da Zorunlu Hale Gelecek

Yetki doğrulama süreci için belirlenen geçiş dönemi 1 Nisan’a kadar devam edecek. Bu tarihten itibaren gerekli yetkilendirme işlemlerini tamamlamayan işletmeler ilan veremeyecek. Aynı zamanda oto galerilerin de taşıt ilanı verebilmek için yetki belgesine sahip olmaları gerekecek.

Düzenleme, sosyal medya platformları üzerinden yapılan araç ilanlarını da kapsayarak sahte ve yanıltıcı ilanların önlenmesini, fiyat spekülasyonlarının engellenmesini hedefliyor.

Emlak İlanlarında da Benzer Uygulama Geliyor

Bakanlık, daha önce konut satışlarında da benzer bir doğrulama sistemi getirmişti. Sahte emlakçılığı önlemek amacıyla 7 Nisan’dan itibaren, yetki belgesi bulunmayan kişilerin konut ilanı vermesi engellenecek.