DOLAR
32,3733
EURO
34,9924
ALTIN
2.326,27
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

İmar Yasası sil baştan değişiyor!

İmar Yasası sil baştan değişiyor!
A+
A-
polat-galle

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM’ye sunuldu. Kanun ile kaçak yapıların önüne geçilmesi, arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde çözülmesi amaçlanıyor.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklife göre, 3194 sayılı İmar Kanunu’nda düzenlemeler yapılması, arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde çözülmesi planıyor.

3194 sayılı İmar Kanunu’nda değişiklik

KAÇAK YAPILAŞMA ENGELLENECEK

Mülkiyet hakkının doğurduğu sonuçlar kapsamında vatandaşların mağduriyetlerin giderilmesi, idareler tarafından imar mevzuatının net olarak anlaşılmasını sağlamak, kaçak yapılaşmanın önüne geçmek ve cezalar ile caydırıcılığı sağlamak ve uygulamada karşılaşılan sorunların çözülmesi için 3194 sayılı İmar Kanunu’nda düzenlemeler yapıldı.

4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanunu’nda değişiklik

İMAR DAVALARI HIZLA ÇÖZÜLECEK

İmar planlarıyla imar planlarına uygun olarak yapılan arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması amacıyla ivedi yargılama usulünün uygulanması; kıyıların çakıllık ve kumluk karakter gösterdiği alanlarda kıyıdan mevcut durumundan yararlanırken kıyının doğal yapısını bozacak nitelikte rekreatif amaçlı iskelelerin yapımının engellenmesi; fiil-yaptırım dengesi gözetilerek görevini mevzuata uygun yerine getirmeyen sorumlularla ilgili uygulanacak idari müeyyidelerin yeniden düzenlenmesi amaçlanıyor.

5368 sayılı Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunu’nda değişiklik

KAYIT DIŞILIK ÖNLENECEK

1934 yılında kurulan Yüksek Fen Kurulu’nun tecrübesinden yararlanarak yapım ve yapımla ilgili danışmanlık hizmet işleriyle sözleşmelerden kaynaklanan uyuşmazlıkların çözüme kavuşturulması; haksız rekabetin ve kayıt dışılığın önlenmesi planıyor.

5543 sayılı İskân Kanunu’nda değişiklik

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İSKANDAN SORUMLU OLACAK

Değişiklik kapsamında iskan çalışmaları açısından İçişleri Bakanlığının yetkilendirilmesi ve İskân Kanunu kapsamında yardım alanların kapsamının genişletilmesi ve Coğrafi Bilgi Sistemi verilerinin kamu kurum-kuruluşları, üniversiteler, gerçek kişiler ve özel hukuk tüzel kişileri ile paylaşılmasına ilişkin esasların belirlenmesi öngörülüyor.

velux