DOLAR
32,5883
EURO
34,8740
ALTIN
2.498,94
BIST
9.666,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

İş dünyasından seçim mesajları: Seçimlerin ardından gündem ekonomi

Seçim sonuçlarını değerlendiren Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Jak Eskinazi, “Seçimlerin ardından gündem ekonomi ve ihracat olmalı, döviz üzerindeki baskı kaldırılmalı” dedi. TÜRKONFED ve İKMİB başkanları da Türkiye’nin ekonomi gündemine dönmesi gerektiğini belirtti.

İş dünyasından seçim mesajları: Seçimlerin ardından gündem ekonomi
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

İş dünyası temsilcilerinin Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci tur oylamasına ilişkin değerlendirmeleri devam ediyor.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, seçim sürecinin geride kalmasıyla birlikte gündemin ekonomi ve ihracat olmasını beklediklerini belirterek, dövizin üzerindeki baskının kaldırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin seçime giderken döviz üzerinde büyük bir baskı oluşturulduğunu, finansmana erişimin zorlaştığını belirten Eskinazi, “İhracatçılarımızın rekabetçiliğini olumsuz etkileyen döviz kurlarının kademeli bir şekilde ihracatçının rekabetçiliğini sağlayacak şekilde gerçek değerine gelmesi sağlanmalıdır. İş dünyasının krediye ulaşabilmesinin yolu açılmalıdır” dedi.

TÜRKONFED: ASLİ GÜNDEM OLAN EKONOMİYE DÖNÜLMELİ

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Sönmez, “Vakit, hayallerimizdeki kalkınmış Türkiye’ye odaklanmanın vaktidir ve ülkemizin, hızla asli gündemi olan ekonomiye dönmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı adaylarına teşekkür eden Sönmez, şu değerlendirmelerde bulundu:

“14 Mayıs’ta seçilen 28. dönem milletvekillerimize başarılar diliyor, her birinden tüm yetkilerini ülkemizin birliği, refahı, huzuru ve barışı için kullanmalarını bekliyoruz. Vakit, hayallerimizdeki kalkınmış Türkiye’ye odaklanmanın vaktidir ve ülkemizin, hızla asli gündemi olan ekonomiye dönmesi gerekmektedir.”

‘ŞİMDİ EKONOMİ GÜNDEMİNE ODAKLANMALIYIZ’

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, demokratik olgunlukla tercihini yapan Türk milletinin iradesini ortaya koyduğunu belirterek, “Seçim gündemi tamamlandığına göre şimdi ekonomi gündemine odaklanmalıyız” ifadesini kullandı.

Pelister, “Seçim gündemi tamamlandığına göre şimdi ekonomi gündemine odaklanmalıyız. En kısa sürede ihracatçılarımızın beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda yeniden belirlenecek ekonomik politikalarla yatırım ortamının iyileştirilmesini, enflasyon kur makasının daraltılmasını, enflasyon faiz dengesinin sağlanmasını ve finansmana erişimin kolaylaştırılmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu. (AA, REUTERS)

 

velux