DOLAR
32,5769
EURO
35,0003
ALTIN
2.428,87
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
26°C

İşte ofis çalışanının geleceği! 20 yıl sonra…

Fütürist William Higham, işyerinde değişiklik yapılmadığı takdirde insanların göreceği sağlık etkilerini belirlemek için diğer uzmanlarla ortaklık yapan bir rapor yayınladı. Rapora göre; eğer ofis çalışanlarının çalışma şartları değiştirilmezse 20 yıl sonra çalışanlar ‘Emma’ gibi görünecek…

İşte ofis çalışanının geleceği! 20 yıl sonra…
22.01.2020
1.142
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Davranışsal Fütürist William Higham, işyerinde değişiklik yapılmadığı takdirde insanların göreceği sağlık etkilerini belirlemek için diğer uzmanlarla ortaklık yapan bir rapor yayınladı.

Huffington Post’ta yer alan habere göre; Emma, gelecekteki iş arkadaşınız. Ekran karşısında geçirilen uzun süreler, giderek artan hareketsizlik uzun vadede olumsuz fiziksel ve zihinsel etkilere yol açıyor. 

Bu faktörler 20 yıl içinde ofis çalışanlarının vücutlarının nasıl görüneceğine dair gerçek boyutlu bir tahmin sunulmasına yardımcı oluyor. 

Emma’nın kollarında çok uzun süre yapay ışık ve strese bağlı egzama var. 

Kötü hava kalitesi, daha fazla burun ve kulak kılları ile kırmızı gözlerle, şişmiş sinüslere neden oluyor.

Fütürist William Higham, Emma için “en kötü senaryo” dedi ve ekledi: “Her şeyi kötü yaparsa, Emma en kötü durumda birinin başına gelebilecek şeydir” diye konuştu. 

Higham, Emma’nın insanlara sağlık risklerini daha net hayal etmelerini sağladığını söyledi.

“Bu siz olabilirsiniz” diyen Higham, sözlerini şöyle sürdürdü: “Elbette Emma tüm ofis çalışanlarını temsil etmiyor. Hepimiz sarışın, beyaz tenli değiliz. Emma stresli, hareketsiz bir yaşam tarzının aşırı bir temsilidir. 

 

 

İyi hava kalitesi ve doğal ışığa maruz kalma; üretkenliği ve göz yorgunluğu, baş ağrısı olmadan çalışma yeteneğinizi etkiler. Uzun süre oturmanın kötü sağlık sonuçlarıyla ilişkili olduğu bulunmuştur. 

Üç yıllık bir çalışma, haftada en az 150 dakikalık aktivite önerisini yerine getirmeyenlerde ölüm  riskinin daha yüksek olduğunu buldu.”

Aktur tatil sitesi