DOLAR
32,5653
EURO
34,8998
ALTIN
2.439,65
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C

İşyeriniz İçin Dezenfektan Önerileri

İşyeriniz İçin Dezenfektan Önerileri
02.01.2022
248
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Önceleri hastaneler ve sağlık kuruluşları için kullanılan dezenfektanlar pandemiden ötürü neredeyse tüm alanlarda kullanılmaya başlamıştır. Dezenfektanlar ortamı dezenfekte etmek amaçlı kullanılabildiği gibi ellerin dezenfekte işlemleri için de kullanılan ürünlerdir. Piyasada birçok markaya ait farklı içeriklere sahip pek çok dezenfektan bulmak mümkündür. Bu sebeple doğru dezenfektan seçimi zor olabilir. El dezenfektanı seçimlerinde etkili fakat cilde zarar vermeyenler tercih edilmelidir.

Dezenfektan Nedir?

Dezenfektan yüzeyde bulunan bakteri ve virüslerin öldürülmesini sağlayan ve başka ortamlara yayılmasını engelleyen kimyasal maddeler olarak tanımlanır. Dezenfektanlar farklı pek çok alanda kullanılır. En yaygın kullanım alanlarının hastaneler olmasının yanı sıra eczaneler, alışveriş merkezleri, cafeler, okullar gibi pek çok alanda kullanılır.

Dezenfektanlar arasında en sık kullanılan çeşidi el dezenfektanı olarak öne çıkar. El dezenfektanları ellerin yıkanma işlemi için kullanılır. Pandemi koşulları sebebiyle el dezenfektanlarına ulaşım imkanı artmıştır. Özellikle bina girişlerinde, işyerlerinde, okullarda tercih edilen dezenfektan türleri el dezenfektanlarıdır.

Dezenfektan Faydaları Nelerdir?

Dezenfektanlar enfeksiyonu engellemek amacıyla kullanılan kimyasallardır. Enfeksiyonlar ise genellikle elin birçok yere teması sonucu vücuda giren bakteri gibi birçok mikroorganizmalar sebebiyle gerçekleşir. Bu sebeple el hijyeni çok önemlidir. Dezenfektanlar el hijyeni için oldukça faydalı sonuçlar göstermektedir. Bunların yanı sıra dezenfektanlar yaraların iyileşmesi ve mikrop kapmaması için de tercih edilir. Her bir dezenfektanın gücü, kullanım alanı farklı olabilir.

Dezenfektanlar Nasıl Olmalıdır?

Dezenfektanlar cildi tahriş edici olmamalıdır. Zira cilt ile sürekli teması bazı dezenfektanlarda toksik etki yaratabilir. Sağlık için kullanılan dezenfektanlar sağlık sorunu oluşturmamalıdır. Ayrıca yüksek performanslı olması en zorlu bakteri ve virüslerin ölmesini sağlayacaktır. Bu sebeple yüksek etkili dezenfektanlar tercih edilmelidir. Ayrıca etkisi uzun süre devam eden dezenfektanlar daha çok işlev görür. Kısa sürede etki etmesi enfeksiyon riskleri azalacağı için bu durum göz önünde bulundurulmalıdır. El dezenfektanları genellikle ellerin tahrişine sebep olabilir. Bu sebeple fazla kullanımlarda mutlaka dikkat etmek gereklidir. Kaliteli el dezenfektanları seçilmelidir. Sizler de ev veya işyerleriniz temizliği ve hijyeni açısından için ucuzagidiyor.com sitesinden kaliteli el dezenfektanı alabilirsiniz.

Aktur tatil sitesi