DOLAR
32,3424
EURO
35,0948
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Kaçak yapı tespiti için drone teklifi!

Kaçak yapı tespiti için drone teklifi!
velux

Kaçak yapı tespiti için drone teklifi!

Drone ile yapılan çekimler kaçak yapı tespiti için ilham kaynağı oldu. Bu konuda bir öneri de Mimar Nihat Şen’den geldi.

Mimar Nihat Şen, ilçe belediyelerinin altı ayda yapacakları drone çekimleri karşılaştırarak kaçak yapıları tespit edebileceğini belirtti ve şunları söyledi:

“Birebir her gün nerede inşaat var, nerede hafriyat var takip edebilirsiniz. Bütün bunlar gelişen teknoloji ile mümkün. Dönüşümde de teknoloji bize bu hız imkanını veriyor. Yukarıdan drone ile çekiyorsunuz 3 boyutlu. Pencerenin ölçüsü dahil birçok detayı en ince ayrıntısına kadar görüyorsunuz. Bu sistemin hem merkezde hem de belediyelerde uygulanması lazım.”

“Yılda iki kez drone çekimi kentsel dönüşüme ivme kazandırır”

Denetçi drone kullanımıyla altı ayda bir çekim yaparak mahalle mahalle, sokak sokak neler yaşandığını görmenin kaçak yapılaşma tespitinde de rol oynayabileceğini ifade eden Mimar Şen, hızlı kontrol mekanizmasının kentsel dönüşüme de ivme kazandıracağına dikkat çekti:

“Son depremler bize dönüşümün gerekliliğini bir kez daha hatırlattı. Deprem geliyorum diye bas bas bağırıyor. Yerel idarenin dönüşüme dahil edilmesi çok önemli. Zaten ilçenin imarını, alt yapısını, bina stokunu her şeyini biliyor. Bütün bilgiler belediyelerin elinde. Hızlı denetimlerle dönüşüm de hızlanır”

Drone emlak ilan fotoğrafları için de kullanılıyor

Gayrimenkul fotoğraflarında, son yıllarda drone ile çekilen fotoğraflar oldukça ilgi görüyor. Daha iyi sonuç almak isteyen gayrimenkul danışmanları drone kullanarak emlak ilanları ile bir adım öne çıkıyor.

Genel olarak bilinen adıyla drone; insansız bir hava aracı, uzaktan kumanda edilen fotoğraf ve video çekmeye yarayan küçük bir tür uçak. Havadan çekilen video ve fotoğraf görüntüleri bilgisayar ortamında efektler ekleyerek kullanılarak, daha çekici hale getirilebiliyor. Günümüz teknolojisi sayesinde drone ile yapılan fotoğraf çekimlerinde profesyonel görüntü kalitesi elde edilebiliyor. Drone kullanım koşulları ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirleniyor.

Bodrum Ev Emlak