DOLAR
32,5003
EURO
34,7680
ALTIN
2.489,43
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
20°C
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Kalmadıkları yurdun parasını ödeyecekler…

Kalmadıkları yurdun parasını ödeyecekler…
Aktur tatil sitesi

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan “Milli Eğitim Bakanlığı özel yurtlarda kalan öğrencileri önemsemiyor” diyerek, Bakanlığı eleştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğrenim Kurulu 16 Mart tarihinde öğretime bir hafta ara vermiş sonrasında da uzaktan bir şekilde eğitime devam edilmesi kararı almıştı. Bu sürede yurtlarından ayrılan öğrencilerin çoğu ailelerinin yanına memleketlerine dönmüştü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2 Nisan tarihinde devlet yurtlarında kalan öğrencilerden para almayacağını ve mart ayı için yatırılan ücretlerin yarısını geri ödeyeceğini açıklarken, MEB’e bağlı özel yurtlarda durum farklı yaşanıyor. MEB 15 Nisan 2020’de internet sayfasında bir açıklama yaparak, yurt ücretinin ödenmesi hususunda özel öğrenci barınma hizmetleri yönetmeliğinin 20. Maddesinin geçerli olduğunu söyleyen bir açıklama yaptı. Ancak 20. Madde olağan şartlarda yurtlardan ayrılan öğrencilerin yurt ödemesinin yüzde 30’unun ödenmesini içeriyor.

Öğrenciler yurt ücretinin %30’unu ödeyecek!

Olağan dışı bir dönemde olunduğunun altını çizen ve bu konuda bir açıklama yapan CHP’li vekil Özcan: “Şu bir gerçek ki olağan dışı zamanlardan geçiyoruz ve salgın sebebiyle yüz yüze eğitim yapılmıyor; bu sebeple öğrenciler memleketlerine, ailelerinin yanında döndüler. Madde 20 olağan zamanlarda yurtlardan ayrılan öğrenciler için düzenlenmiş yani olağan dışı zamanları işaret etmiyor. Bu sebeple öğrenciler kalmadıkları yurdun ücretini ödemek istememektedir. Bu olağan dışı durumda, MEB’in Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaptığı gibi bir hamle yapmasını beklerdik. Ancak MEB bu konuda sınıfta kaldı. Öğrencilerin yurt ücretlerinin %30’u MEB tarafından ödenmelidir. Sosyal devlet anlayışı bunu gerektirir, devlet öğrencisini de işletmecisini de koruyacak” dedi.

velux