DOLAR
32,3108
EURO
35,1456
ALTIN
2.281,47
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Kanarya Adaları’nın mucize evi!

Kanarya Adaları’nın mucize evi!
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Sosyal medya kullanıcılarının “mucize ev” adını verdiği bu ev, etrafındaki her şey lavlar yüzünden kömüre dönerken hiçbir zarar görmeden ayakta kaldı.

İspanya’nın güneybatısında Kanarya Adaları’ndaki bu mucize ev, La Palma’daki bir yanardağda günlerdir devam eden volkanik patlamalardan gelen lavlardan kurtuldu. Bununla birlikte, bölgede 350’yi aşkın ev yanarken, 6 bin kişi tahliye edildi.

Kanarya Adaları’nın mucize evi!

Etrafındaki her şey küle dönmesine rağmen hiçbir zarar görmedi

Kanarya Adaları bölgesindeki La Palma Adası’nda 50 yıl sonra aktif hale gelen Cumbre Vieja Yanardağı’ndaki patlamalar devam ediyor. Denize doğru ilerleyen lavlar şimdiye kadar 350’yi aşkın evi yakıp geçti.

Ancak, bir ev etrafındaki her şey yanıp kül olmasına rağmen lav akışından kurtuldu. Sosyal medya kullanıcıları konutu “mucize ev” olarak adlandırırdı. Peki evin sahipleri kim?

Kanarya Adaları’nın mucize evi!

Evi inşa eden Ada Monnikendam, adada olmayan Danimarkalı emekli bir çift olan sahiplerinin “ev hâlâ ayakta olduğu için rahatladıklarını” söyledi.

El Mundo’ya konuşan Monnikendam, “Sahiplerine çok sevdikleri evlerinin sağlam olduğunu söylediğimde hepimiz deli gibi ağlamaya başladık. Çift özellikle volkanik manzarası nedeniyle adayı seçti” dedi.

Bununla birlikte mucizevi evi konutların evlerin yarısından fazlasının ve yerel okulun yıkıldığı El Paraíso bölgesinde bulunuyor.

 

Kaynak: ntv.com.tr

velux