DOLAR
32,5910
EURO
34,8590
ALTIN
2.491,84
BIST
9.701,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Kaş Serumu Nedir?

Kaş Serumu Nedir?
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Cildin yüz kısmı içerisinde gözlerden sonra kişilerin ifadesini en iyi yansıtabilen bölümlerden biri de kaş kısmıdır. İnsan vücudu üzerinde ter oluşumlarının göz kısmına geçişini engelleyen oldukça önemli ayrıntılardan biridir. Kuaförler tarafından yapay olarak gerçekleştirilen kaş hizaları oldukça güzel görünebiliyorken çoğu insan kaş bölümünün doğal ve hacimli görünmesini tercih etmektedir. Bu bağlamda tarih boyunca özellikle bayanların kaş yapılarına oldukça önem verdiği ve doğal yağlarla bakım yaptığı gözlemlenmektedir.

Yanlış uygulamalar, hormonal değişimler, cilt problemleri ve çeşitli hastalıklardan dolayı insan kaşları dökülmeye maruz kalabilmektedir. Bu dökülme sorunu ise sağlıklı beslenerek ve kaş bakımlarını aksatmadan yaparak ortadan kaldırılabilmektedir. Kaşlara bakım yapmak amacıyla en çok tercih edilen ürünün badem yağı olduğu bilinmektedir. Fakat son zamanlarda badem yağı içeriğiyle üretilen kaş serumu üzerinden daha hızlı ve zahmetsiz sonuçların alındığı gözlemlenmektedir. Üretilen bu serum sayesinde daha dolgun ve hacimli kirpik yapılarına da sahip olabilmeniz mümkündür.

Kaş Serumu Nasıl Uygulanmalıdır?

Bitkisel ürünler bazında üretilen kaş serumu, genellikle kuru ve hijyenik ciltlere uygulanmaktadır. Cildin arındırılmasından sonra kirpiklerin kurulanması ve iyice temizlendikten sonra masaj yöntemiyle cilde yedirilmesi şarttır. Kullanım sürecinde ise sabah ve akşam olmak üzere serumların günde iki defa kullanılması yeterli olacaktır. Fakat daha kalın bir kaş yapısına sahip olan bireylerin günde bir defa kullanması bile yeterli olacaktır.

Ayrıca kirpik serumu cilde uygulanması sırasında ürünle birlikte gelen bir fırçanın yardımından faydalanılması da oldukça önemlidir. Bu sayede kaş bölgesine uygulanan kremin cilde daha verimli şekilde yedirilmesi gerçekleşebilmektedir. Kaş serumlarının düzenli olarak kullanılmasının ardından 8-10 hafta arasında etkisini gösterdiği de bilinmektedir.

Kaş Serumları Kimler İçin Uygundur?

Kaşlarında daha hacimli bir görünüm isteyen birçok kişi tarafından merak edilen soru da uygulanan serumların kimler için uygun olup olmadığıdır. Son günlerde kaş ve kirpik serumlarının popülerlik kazanmasıyla arama motorları da bu sorularla meşgul edilmektedir. Kaş oluşumlarının hacimli ve yoğun bir görünüme sahip olabilmesi için sıklıkla kullanılan kremler, her yaş grubundan insan için uygundur ve sağlık açısından bir engel taşımamaktadır.

Ayrıca serum kullanımında herhangi bir cinsiyet ayrımı da yapılmamaktadır. Doğal etkilere sahip olan kremlerin insan vücudu üzerinde hiçbir komplikasyona neden olmadığı da klinik ortamlar tarafından kanıtlanmıştır.

Kaş Serumu Kullandıktan Sonraki Süreç

Kaş serumu, birçok insanın daha hacimli tüylere sahip olmasına ve ifadesinin doğal bir güzelliğe erişmesine yardımcı olmaktadır. Özellikle serum kullanımından önce cildin kuru ve bölgenin hijyenik olması gerektiği sıklıkla belirtilen özellikler arasındadır. Bu özellik, kaş serumu kullanımından sonraki süreçte kremlerden alacağınız verimin arttırılabilmesi için oldukça önem taşıyan konulardan biridir. Kaş serumu, genel olarak uyumadan önce kullanılan bir krem türüdür.

Bu özelliğinden dolayı kişilere kremin tamamen kurumadan ilgili bölgenin yatakla temas etmemesi gerektiği belirtilmektedir. Çünkü dağılan krem cilde verimli şekilde yedirilemediği zaman alınacak fayda da otomatik olarak düşmektedir. Son olarak kaş serumu kullanımından sonra stres altına girilmemesi ve ilgili bölgenin güneş ışınlarından olabildiğince uzak tutulmasının hatırlatılmasında yarar var.

velux