DOLAR
32,5018
EURO
34,5754
ALTIN
2.491,73
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

Kaymakamlık ek tedbirler aldı…

Kaymakamlık ek tedbirler aldı…
Bodrum Ev Emlak

Çin’ in Vuhan Kentinde başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak nitelendirilen Koronavirüs (Kovid-19), salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla ülke genelinde Devletimizin aldığı tedbirler doğrultusunda İlçemizde de gerekli tedbirler alınmıştır.

Gelinen süreçte; aşağıdaki yeni tedbirlerin duyurulması ve bazı hususların açıklanması ihtiyacı hâsıl olmuştur.

-Bilindiği üzere; Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşlarımızın çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı değerlendirilen; Tiyatro, Sinema, Gösteri Merkezi, Konser Salonu, Nişan/Düğün Salonu, Çalgılı/Müzikli Lokanta/Kafe, Gazino, Birahane, Taverna, Kahvehane, Kıraathane, Kafeterya, Kır Bahçesi, Nargile Salonu, Nargile Kafe, İnternet Salonu, İnternet Kafe, her türlü Oyun Salonları (Atari, Playstation vb.), her türlü kapalı Çocuk Oyun Alanları (AVM ve Lokanta içindekiler dâhil), Çay Bahçesi, Demek Lokalleri, Lunapark, Yüzme Havuzu, Hamam. Sauna. Kaplıca. Masaj Salonu. SPA ve Spor Merkezlerinin faaliyetleri 16.03.2020 Pazartesi saat 24:00 itibariyle, OTEL bünyesindeki; SPA, hamam Spor merkezi, disko vb. eğlence, vakit geçirme ve spor amaçlı faaliyetler ise 17 03.2020 tarihinden itibaren geçici bir süreyle durdurulmuştur.

-Faaliyetleri durdurulan işletmeler konusunda lokantalar ile ilgili uygulamada tereddütler oluşmuştur. Alınan kararlar gereği ülkemizin ve ilimizin genelinde olduğu gibi temel ihtiyaçların karşılandığı yerler olarak değerlendirilen çalgılı/müzikli lokantalar dışındaki içkili/içkisiz lokantalar kapatılmamıştır. Ancak; toplum sağlığının korunması amacıyla lokantalarda uzun sureli ve riskli şekilde toplu oturulmasına da izin verilmeyeceği belirtilmiştir. Toplum sağlığı açısından lokantalar insanların toplandığı, uzun süre vakit geçirdiği veya içki muhabbeti yapılan alanlar olarak kullanılamayacak masa aralıkları ve müşteri oturma aralıkları en az bir metre olacaktır. Hıfzıssıhha kurulunca alınan kararımız gereği özellikle ilçemizde bulunan ve sosyalleşme eğlence ve vakit geçirme yeri olarak kullanılan içkili restoranlarda; insanların uzun süre yakın kapalı ve çok kalabalık ortamda bulunma alışkanlığı dikkate alınarak gönüllülük esas olmak üzere bu işletmelerin tamamıyla kapatılması tamir tadilat işlerinin bu dönemde gerçekleştirilmesi tavsiye edilmiştir. Çay bahçelerinin kapandığı bir ortamda zaruri ihtiyaç olan yemek ihtiyacının karşılanması amacıyla açık tutulan İçkili/İçkisiz lokantalarımızın toplum sağlığı tehdit eder vaziyette yukarıda izah ettiğimiz hassasiyetlere dikkat etmeden temel ihtiyaç dışında vakit geçirmek ve sosyal alan gibi kullandırılması şu anda mümkün değildir. Tek tespitle uyarı yapılmaksızın Belediye Başkanlığımızca anında kapatılacak ve T.C.K gereği alınan önlemlere uyulmadığı kabul edilerek yasal işlem yapılacaktır. İçkili işletmelerde müşteri profili dolayısıyla belirtilen hassasiyetlere uyma hususundaki zorluklar bilindiğinden, bu tür işletme sahiplerini hapis cezasına varan yaptırımlarla karşılaşmaması ve mağdur olmamaları için uyarıyor, bu geçici süreçte desteklerini bekliyoruz. Ayrıca, yapılan denetimlerde; kapatılmayan açık kalmasına izin verilen pastane statüsündeki bazı işyerlerinde insanların toplandığı, uzun süre vakit geçirdiği, bu yerleri kafe vb. gibi kullandığı görülmektedir. Bu tür uygulamalara da izin verilmeyecektir.

Daha önce alınan ve duyurulan tedbirlere ilave olarak;

-Ülke genelinde; Ulusal veya uluslararası düzeyde açık veya kapalı alanlarda her türlü bilimsel, kültürel, sanatsal vb. toplantı veya aktiviteler Nisan ayı sonuna ertelenmiştir.

-Yunanistan ana karasından ve Yunan adalarından ülkemize deniz vasıtalarıyla yapılan yolcu taşımacılığına yönelik seferler karşılıklı olarak durdurulmuştur. Bu süreçte Yunan vatandaşlarının ülkemize girmesine izin verilmeyecektir.

-Geçici bir süre; Cuma günleri ve kandil gecesi cami ve mescitler kapalı tutulacak, (kamu kurum ve kuruluşları, kuran kursları ve yurtlarda bulunan mescitler dahil) Cuma namazı için sala okunmayacaktır. Vatandaşlarımız; normal vakitlerde toplu olmaksızın camide namazlarını kılabileceklerdir. Ancak; bu kısa süreçte özellikle yaşlı kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımızın namazlarını evlerinde kılmalarını, dışarı çıkmamalarını hem kendi hem de toplum sağlığı açısından önemle tavsiye ediyoruz.

-Ülke genelinde Oto pazarı ve hayvan pazarı faaliyetleri durdurulmuştur.

İlçemizde ülke genelinde olduğu gibi her türlü sağlık tedbir alınmıştır. Devletimize ait sağlık kurumlarında ve özel sağlık kurumlarında imkânlarımız yeterlidir. Kamuoyunda bilinenin aksine hiç temenni etmiyoruz ama gerektiğinde 50 yoğun bakım hastasına bakma imkânına sahibiz. Endişe edilmemesi ancak dikkatli ve duyarlı olunması gerekmektedir. Bu kritik süreçte sağlığımız açısından büyük önem arz eden tedbirlerin uygulanmasında; fedakarca çalışan tüm kamu çalışanlarımıza, başta sağlık kurumlarında çalışanlar olmak üzere; belediyelerimize, kolluk birimlerimize vatandaşlarımızın desteğini bekliyor ve zaruri durumlar dışında evlerinde kalmalarını; hijyen kuralarına uymalarını ve yakın temastan kaçınmalarını rica ediyoruz.

Yeni tedbirler alınması halinde halkımız anında bilgilendirilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.20/03/2020

velux