DOLAR
36,2225
EURO
38,0047
ALTIN
3.352,91
BIST
9.877,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
11°C
Muğla
11°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
11°C
Salı Parçalı Bulutlu
12°C
Çarşamba Açık
5°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
2°C

Kedi sahiplerine çağrı: Çiğ tavuk vermeyin

Polonya’da kuş gribinin patlak vermesinin ardından hükümet, kedi sahiplerine evcil hayvanlarını çiğ tavukla beslememeleri konusunda çağrıda bulundu.

Kedi sahiplerine çağrı: Çiğ tavuk vermeyin
23.07.2023
36
A+
A-

Kedi sahiplerine çağrı: Çiğ tavuk vermeyin

Çevre, Gıda ve Köy İşleri Dairesi (DEFRA), verdiği demeçte, ev kedilerinin hastalığa yakalanma riskinin çok düşük olmasına rağmen, insanların yine de yabani kuşlara maruz kalmalarını sınırlamak için “makul önlemler” almaları gerektiğini söyledi.

Bu haftanın başlarında, Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA), evcil hayvan sahiplerini kuş gribine yakalanmamak için kedilerini içeride tutmaya ve köpekleri yürürken tasmalı tutmaya çağırdı.

Uyarı, haziran ayında Polonya’da kuş gribi testi pozitif çıkan ve bunun sonucunda dokuz kedinin ölmesiyle ortaya çıkan bir dalgayı tetikledi.

Salgının kaynağı henüz doğrulanmamış olsa da, Avrupalı sağlık şefleri kedilerin yaklaşık yarısına sahipleri tarafından yemeleri için çiğ kümes hayvanları verildiğini ve bunun virüsü kedilere bulaştırmış olabileceğini kaydetti.

EFSA yetkilileri, vakalarda kediden kediye veya kediden insana kuş gribi bulaşmasının henüz doğrulanmadığını ekledi.

Küresel kuş gribi salgını, hem yerli hem de yabani kuş popülasyonlarını mahvetti ve 67 ülkede milyonlarca ölüme neden oldu.

ETİKETLER: