DOLAR
32,4759
EURO
34,5661
ALTIN
2.475,07
BIST
9.542,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

Kekik suyunun faydaları nelerdir?

Gerilimi azaltan, mikrop öldürücü özelliği bulunan kekik aynı zamanda hastalıklara karşı direnci arttırır ve çocuklarda görülen kansızlığa iyi gelir. Peki kekik ve kekik suyunun faydaları nelerdir? İşte kekik suyu hakkında merak edilenler…

Kekik suyunun faydaları nelerdir?
A+
A-
velux

Kokusu, görünümü ve tadıyla çok sevilen kekik, sağlığınıza inanılmaz faydalar veriyor. Kekik, İçerdiği vitaminler, mineraller ile antioksidan etkisiyle önemli bir yer tutar. Ancak Fazla kekik suyu tüketmek hassas bünyelerde alerjiye neden olabilir. Reflü, baş dönmesi ya da baş ağrısı yapabilir.   

 

Kekik suyunun faydaları nelerdir?

Kekik suyunun faydaları nelerdir?

Kekik; her türlü yemekte, salatada ve özellikle ızgara etle iyi giden hoş kokusu ve lezzetiyle önemli bir baharattır. Sofraların vazgeçilmez lezzeti olan kekik, sağlık açısından da yararlı olması sayesinde tercih edilmektedir. İçerdiği vitaminler, mineraller ile antioksidan etkisiyle önemli bir yer tutar.

Kekik suyu; harici kullanımda antiseptik etki ederek, yaraların temizlenmesi, gargara olarak kullanıldığında ağız hijyeni sağlaması ve öksürüğe iyi gelmesi açısından fayda sağlar.

Kekikte demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum manganez mineralleri ve A, C, E, K, B6 vitaminleri vardır.

Kekik ve kekik suyunun faydaları

Fazla kekik suyu tüketmek hassas bünyelerde alerjiye neden olabilir. Reflü, baş dönmesi ya da baş ağrısı yapabilir.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde hekim tarafından önerilmedikçe kullanmak doğru değildir.

 

 

 

Aktur tatil sitesi