DOLAR
32,3577
EURO
34,9584
ALTIN
2.325,14
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Kesintiler Vatandaşı Canından Bezdirdi

Kesintiler Vatandaşı Canından Bezdirdi
velux

Kesintiler Vatandaşı Canından Bezdirdi

Bodrum’un farklı mahallelerinde yaşanan su kesintileri, vatandaşların tepkisini çekiyor. Su kesintilerinin ise arızalardan kaynaklandığı öğrenildi.

İlçeye bağlı Yakaköy Mahallesi başta olmak üzere Ortakent, Konacık ve Bitez mahallelerinde su kesintileri yaşanıyor. Kent Haber’e de şikayetlerini aktaran vatandaşlar, su kesintilerinin günlük yaşamlarını olumsuz etkilediğini dile getiriyor.

Yakaköy Mahallesi’nde yaşamını sürdüren Emine Yıldız adlı vatandaş, Kent Haber’e yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“3 gündür sularımız kesik, banyo yapamıyoruz. Bu sene devamlı kesintiler oldu. Bir gün geliyor, üç gün gidiyor. Yaz aylarından beri bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Yetkililere defalarca müracaat ettik ama su yok. Akşama kadar su gelecek diye bekliyorum. Sular gelmezse ne yapacağımı bilmiyorum. Depomuz yok, suyumuz yok, kuyumuz yok” dedi.

Yakaköy Mahallesi Kızılcakuyu Sokak’ta yaşayan bir vatandaş ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“3 günden beri suyumuz yok. Mutfağın hali ortada. Bulaşıkları yıkayamadık. Tuvaleti kullanamıyoruz, duş alamıyoruz, çocuklarımız okula gidiyor fakat duş alamıyor. Damacana suları kullandık. Onlar da bitti. Biz zaten bu durumu kanıksadık. 4 yıldan beri su kesintileri yaşanıyor ama son 3 aydır daha fazla yaşanıyor. Yetkilileri aradığımızda ‘boru patladı, yapım çalışması var, hatları döşüyoruz’ diyorlar. 2 ay önce yine aradık, yeni hatların döşendiğini, sularımızın kesilmeyeceğini söylediler ama şimdi arıyorum yine ‘hat döşeniyor’ diyorlar. Su kesintileri uzun sürerse evlerinde suyu olan yakınlarımıza gitmeyi planlıyoruz. Bugün suyun gelmeyeceğini bilseydim eve gelmezdim. 2019 yılında Muğla Bodrum’da bu problemi yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz durum çok komik bir durum. Soruna en kısa sürede çözüm bulunmasını istiyorum.”

Öte yandan son 3 gündür Yakaköy dışında Ortakent, Bitez ve Konacık Mahallesi’nde de günlük hayatı olumsuz etkileyen su kesintilerinin arızalardan kaynaklandığı öğrenildi.

Kent Haber

Bodrum Ev Emlak