DOLAR
46,4793
EURO
52,9266
ALTIN
6.181,43
BIST
14.539,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
29°C
Muğla
29°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
32°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
32°C

Kılıçdaroğlu’nun “Aday Yapma” Dediği İsimler Arasında Ahmet Aras da Var

Sözcü’nün haberine göre Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özgür Özel’e “aday gösterme” dediği belediye başkanları arasında Ahmet Aras da yer aldı. Bu gelişme, BodrumHaber’in arşivindeki Cennet Koyu ruhsatı ve Cannes fotoğrafını yeniden gündeme taşıdı.

Kılıçdaroğlu’nun “Aday Yapma” Dediği İsimler Arasında Ahmet Aras da Var
A+
A-

Sözcü’nün haberine göre Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özgür Özel’e “aday gösterme” dediği dört belediye başkanı arasında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da yer aldı. Bu gelişme, BodrumHaber’in geçmişte gündeme taşıdığı Cennet Koyu ruhsatı ve Cannes’daki gayrimenkul fuarı fotoğrafını yeniden gündeme getirdi.

CHP’de aday belirleme sürecine ilişkin tartışmalar yeni bir boyut kazandı.

Sözcü’nün haberine göre Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü TV yayınında Özgür Özel’i bazı belediye başkanları konusunda önceden uyardığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarını suçlu ilan etmedim. Sorunlu belediye başkanlarıyla suçlu belediye başkanları ayrı” ifadelerini kullandı. Haberde, Barış Terkoğlu’nun aktardığı listeye göre Kılıçdaroğlu’nun aday gösterilmemesini istediği dört isim arasında Ahmet Aras da yer aldı.

Listede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, görevinden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in adı geçti.

Kılıçdaroğlu’nun “Aday Yapma” Dediği İsimler Arasında Ahmet Aras da Var

Arşiv Dosyaları Yeniden Gündemde

Ahmet Aras’ın bu listede yer alması, BodrumHaber’in geçmişte gündeme taşıdığı bazı başlıkları yeniden önemli hale getirdi.

Bodrum Belediye Başkanlığı döneminde Ahmet Aras’ın Cennet Koyu’nda Cengiz İnşaat’a verilen ruhsat süreci tartışma yaratmıştı. Ruhsat, kamuoyu tepkisi ve siyasi baskıların ardından iptal edilmişti.

BodrumHaber ayrıca Aras’ın 2022 yılının Mart ayında Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen gayrimenkul fuarına katıldığı fotoğrafı da gündeme taşımıştı. Fotoğrafta GYODER logosunun yer alması dikkat çekmişti. Söz konusu fuarda büyük gayrimenkul ve inşaat şirketlerinin bulunması, Aras’ın bu toplantıya neden katıldığı ve bu katılımın neden kamuoyuna duyurulmadığı sorularını beraberinde getirmişti.

Neden Ahmet Aras Öne Çıkıyor?

Sözcü’nün yeni haberinde Ahmet Aras’ın adının geçmesi, yalnızca CHP içi bir adaylık tartışması olarak görülemez.

Çünkü Aras’ın Bodrum Belediye Başkanlığı döneminde; Cennet Koyu ruhsatı, büyük sermaye gruplarıyla aynı platformda yer aldığı Cannes fotoğrafı ve bu temasların kamuoyuna açıklanmaması gibi başlıklar zaten tartışma konusuydu.

Bugün Kılıçdaroğlu’nun “olumsuz raporlar” vurgusu ile Ahmet Aras’ın adının aynı listede geçmesi, BodrumHaber arşivindeki bu dosyaları yeniden güncel hale getirdi.

Ahmet Aras’ın, Bodrum’dan Muğla Büyükşehir’e uzanan siyasi sürecinde bu başlıklara açıklık getirmesi bekleniyor.