DOLAR
32,5360
EURO
34,9410
ALTIN
2.433,28
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
25°C
Muğla
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Kira yardımı 4 yıla çıkarıldı!

Kira yardımı 4 yıla çıkarıldı!
29.04.2020
585
A+
A-

Kentsel dönüşüm kapsamındaki kentsel dönüşüm riskli yapısını yenileyenler için kira yardımı süresi 1 yıl uzatılarak toplamda 4 yıla uzatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı riskli ve rezerv yapı alanlarındaki yapılarını kendi isteğiyle yıktıran bina sahiplerine ödenen kira yardımının süresini 36 aydan (3 yıl) 48 aya (4 yıl) çıkardı. Bakanlığın uygun gördüğü durumlarda ilk 5 aylık kiranın peşin ödenme süresi de 1 yıla uzatıldı.

Riskli ve rezerv yapı alanlarında kira yardımı süresinin üst sınırını 48 aya çıkaran yönetmelik değişikliği (6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik), 1 Ocak 2020’den geçerli olmak üzere, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Düzenleme kapsamında riskli ve rezerv yapı alanlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenecek kira yardımı süresinin üst sınırı 1 yıl uzatılarak, 36 aydan 48 aya çıkarıldı.

Ayrıca daha önce, dönüşüm projeleri özel hesabının finansman durumu gözetilerek Bakanlıkça uygun görülmesi halinde kira yardımının ilk 5 aya kadar olan kısmı peşin ödenebiliyordu. Değişiklikle bu süre de 1 yıla yükseltildi.

Kira yardımı ne kadar?

Kendi isteğiyle binasını yıktıranlara yapılan kira yardımı İstanbul, Ankara ve İzmir’de aylık bin 150 TL olarak uygulanıyor. Kira yardımı miktarı, söz konusu 3 il dışında kalan diğer şehirlerde 715 TL ile bin 85 TL arasında değişiyor.

velux