DOLAR
32,3159
EURO
35,1191
ALTIN
2.296,14
BIST
9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Kiracılar için taşınmadan önce yapılması gereken 4 şey!

Kiracılar için taşınmadan önce yapılması gereken 4 şey!
A+
A-

Kiracılar için taşınmak zor ve çetrefilli bir iştir. Taşınma esnasında yapılacak öncelikler listesi ise işinizi kolaylaştırabilir. Yeni evinizde eşyalarınızı nasıl yerleştireceğinizi taşınmadan planlayabilir, temizlik işini önceden halledebilirsiniz. Böylece hem zamandan kazanır hem de daha az yorulursunuz.

Yaşamak istediğiniz evi buldunuz, peki şimdi ne yapmalısınız? İşte kiracıların taşınmadan önce yapması gereken 4 şey!

Kiracılar için taşınmadan önce yapılması gereken 4 şey!

1) Her şeyi hesaplayın

En iyi planı yapsanız bile taşınma esnasında lojistik sorunlar yaşanabilir. Bunu engellemek için odanın metrekaresini ya da içine koyulacak eşyaları nereye koyacağınızı bilmek yetmez!

Mesela taşınma esnasında içinde eşyaların bulunduğu araç nereye park edilebilir? Oturma odanızdaki büyük koltuk kapıdan geçer mi? Ya da asansöre ne kadar eşya sığabilir? Bina eşya taşıyanlar için ne kadar güvenli? İşte tüm bu konuların hesaplanması gerekir. Böylelikle işlerin uzamasını engelleyebilir ve güvenli bir taşınma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Kiracılar için taşınmadan önce yapılması gereken 4 şey!

2) Ortamınızı belgeleyin

Son yıllarda gündeme gelen konulardan biri de yeni taşınılan evin fotoğraflarının çekilerek, gerektiğinde belge olarak kullanılması. Eve yerleşmeden önce zeminin, tezgah üstünün, banyonun, kapının, pencere storlarının kısacası aklınıza gelebilecek her yerin fotoğrafını çekin. Böylelikle bu evden taşınmanız gerektiğinde pencere storlarının ilk geldiğinizde de bükülmüş olduğunu ispatlayabilirsiniz. Diğer yandan mutlaka evde kombinin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Kiracılar için taşınmadan önce yapılması gereken 4 şey!

3) Temizliği taşınmadan önce yapın

Evi, taşınmadan önce temizleyerek, işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Temizliği bir şirkete yaptıracaksanız, mutlaka randevu alıp, temizlik günü bilgilendirme yapmalısınız. Evde özellikle temizlenmesini istediğiniz bölgeler varsa, temizliği yapacak olan kişiye iletmelisiniz. Özellikle mutfak ve banyo gibi bölümlerin temizliği konusunda dikkatli olmalısınız.

Kiracılar için taşınmadan önce yapılması gereken 4 şey!

4) Eşyalarınızı sigortalatın

Konut sigortası; bina, konut ya da konut içerisindeki eşyaların herhangi bir afet ya da olumsuz bir duruma karşı güvence altına alınmasıdır. Kiracıysanız eşyalar için sigorta yaptırabilirsiniz. Konut sigortasından en iyi şekilde yararlanabilmek için poliçede size en uygun teminatları seçmelisiniz.

Kiracılar için taşınmadan önce yapılması gereken 4 şey!

Bu sigortada farklı teminatlar bulunmakla birlikte hepsinde ortak olan ana teminat yangındır. Yangın dışındakiler sigortada ek teminat olarak yer alır. Sel/ su baskını, cam kırılması, hırsızlık, su tesisatı, elektrik gibi yardım hizmetleri de ek teminatlar içerisinde yer alıyor. Sigorta şirketleri konut sigortasında teminatlara göre farklı paketler sunuyor. Ücret ise konutun bulunduğu lokasyon, teminat türü ve sigorta şirketine göre farklılık gösteriyor.

polat-galle