DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Kış mevsiminin vazgeçilmez lezzeti: Kolesterolü düşürüyor, kanserden koruyor

Erzincan’da havaların soğumasıyla beraber kış mevsiminde kestaneciler ocaklarını yakarak kestane satışına sürdürüyor.

Kış mevsiminin vazgeçilmez lezzeti: Kolesterolü düşürüyor, kanserden koruyor
A+
A-
velux

Erzincan sokaklarında yıllardır kış mevsiminde kendine yer bulan kestaneciler, soğuk havaların başlamasıyla birlikte tezgahlarını açtı. Erzincanlılar için kış aylarının vazgeçilmezi haline gelen kestanenin satışları, özellikle akşam saatlerinde yoğun ilgi görüyor.

Erzincan sokaklarında faaliyet gösteren kestaneciler, nostaljik bir atmosferde vatandaşlara hizmet sunuyor. Soğuk havaların habercisi olan kestane, özellikle soba başında pişirilerek tüketiliyor.

Kışın gelmesiyle birlikte Erzincanlılar arasında popüler olan kestane tüketimi, sokaklarda kurulan tezgahlardan temin ediliyor. Geçen yıl 100 gramı 20 lira olan kestane fiyatları, bu yıl 40 liradan satılıyor.

Kestaneciler, özellikle akşam saatlerinde satışların arttığını belirtiyor. Soğuk hava ve kestanenin lezzeti, Erzincanlıları tezgahlara çeken önemli faktörlerden biri olarak öne çıkıyor.

ZENGİN İÇERİĞİYLE SAĞLIĞA FAYDALARI

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sena Özkan, kestanenin sadece lezzetli olmakla kalmayıp kansere karşı koruyucu etkisi bulunduğunu ifade ediyor. Ayrıca kestane, demir, kalsiyum, magnezyum, manganez, fosfor, çinko ve potasyum gibi mineraller bakımından zengin bir içeriğe sahip.

Kestanenin faydaları hakkında bilgi veren Beslenme ve Diyet Uzmanı, kilo kontrolüne dikkat edilmesi gerektiğini ve özellikle şeker hastalarının tüketimine özen göstermeleri gerektiğini vurguluyor. Aynı zamanda haşlama yöntemiyle pişirilen kestanenin daha sağlıklı olduğunu belirtiyor.

velux
ETİKETLER: ,