DOLAR
32,5418
EURO
34,9429
ALTIN
2.426,49
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

Koltukaltı bezesi hastalık belirtisi olabilir!

Kadınlarda ve erkeklerde küçük birer kitle halinde ortaya çıkan koltuklatı bezeleri birer hastalık belirtisi olabilir. Peki koltukaltı bezeleri neden oluşur? Hangi hastalıkların habercisi olabilir?

Koltukaltı bezesi hastalık belirtisi olabilir!
02.07.2020
688
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Koltuk altı bezeleri; kadın ve erkekte ortaya çıkabilen birer yağ bezesi şeklinde olan kabartılardır. Küçük birer kitle halinde ortaya çıkan bu bezeler birer hastalık belirtisi nedeni olabilmektedir. Bu bezeler bazen büyüyebilmektedirler. Bezelerin ortaya çıkmasında birçok etken rol alabilmektedir. Traş yapılması esnasında enfeksiyon kapması, kullanılan deodorantlardan, terleme önleyici spreyler bu durumun oluşmasına etken olabilmektedir. Bazı durumlarda bakteri ya da enfeksiyon olması halinde de ortaya çıkabilmektedir. Öncesinde küçük birer apse şeklinde oluşan ve daha sonra büyüyerek acı ve ağrıya neden olabilen bezeler haline dönüşebilmektedirler.

Kadınlarda görülmesi halinde bazı durumlarda meme kanseri riski oluşturabilecek bezelerin olması ihtimali göz önünde bulundurularak hekime müracaat etmek gereklidir. Koltuk altında oluşan bezeler altta yatan duruma göre değerlendirilerek tedavi edilir. Eğer bir enfeksiyon ya da bakteri nedeni ile oluştuysa ilaç tedavisi ya da merhem ile iyileştirilebilir. Eğer meme kanseri riski taşıyorsa ona göre bir önlem alınmaktadır.

Bezeler bazen vücudun diğer bölgelerinde de ortaya çıkabilmektedir. Bazıları yağ bezesi ya da kıl dönmesi şeklinde ortaya çıkabilmektedir. Lenf bezlerinde ortaya çıkması halinde daha kötü hastalıkların işaretçisi olabilmektedirler.

Bezelerin nedenleri nelerdir;

Koltuk altında oluşan bezelerin en azından şüphesinin giderilmesi açısından mutlaka bir hekime başvurarak neden olduğuna dair bilgi alınması ve eğer şüpheli bir durum oluşturuyorsa tedavi ettirilmesi için gereken önem verilmeli ve ihmal edilmeden üzerinde durulmalıdır.

Aktur tatil sitesi