DOLAR
32,5649
EURO
34,9847
ALTIN
2.420,19
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
26°C

Konaklama sektöründe doğru mülk yönetim sistemi için 5 ipucu

Konaklama sektöründe doğru mülk yönetim sistemi için 5 ipucu
31.05.2020
753
A+
A-

Konaklama sektöründe başarılı bir otel işletmeye çalışanlar için güçlü bir gelir yönetimi stratejisi çok önemlidir ve bunun için bir mülk yönetim sistemi (PMS) büyük ölçüde yardımcı olabilir. Bu makalede, bir mülk yönetim sisteminin kullanım alanlarını buluyor ve doğru olanı seçmenize yardımcı olacak beş ipucunu okuyabilirsiniz.

Mülkiyet Yönetim Sistemi Nedir?

Basit bir ifadeyle, bir mülk yönetim sistemi veya kısaca PMS, otel endüstrisindeki kişilere satış, planlama ve diğer günlük işlemler gibi temel görevlerde yardımcı olan hepsi bir arada bir yazılım çözümüdür. Modern konukseverlikte, bu yazılım çözümleri büyük ölçüde geleneksel kağıt tabanlı yöntemlerin yerini almıştır.

PMS çözümleri kesin özelliklerinde farklılık gösterse de, genellikle otel liderlerinin ve diğer personelin oda rezervasyonları, restoran rezervasyonları ve temel muhasebe bilgileri gibi şeyleri yönetmesine izin verir. Ayrıca, çoğu mülk yönetim sistemi liderlerin ADR ve RevPAR gibi önemli performans metriklerini izlemelerine izin verir.

Mülk Yönetim Sistemi Neden Önemlidir?

Otel yönetimi içinde mülkiyet yönetimi sistemlerinin kullanımı, özellikle bulut teknolojisi yaygınlaştığı için son on yıllarda önemli ölçüde artmıştır. PMS kullanmanın, takviminizi kolayca yönetme ve daha az çift rezervasyon veya maliyetli hataya neden olma gibi bir dizi önemli avantajı vardır.

Bir mülk yönetim sistemi, personelin temel görevlerinin birçoğunu hızlı bir şekilde yerine getirmesini sağlarken, daha sıradan idari unsurlardan bazılarını otomatik hale getirecektir. PMS kullanmayı tercih eden pek çok otelle, manuel yönetim süreçlerine güvenmeyi seçenler kendilerini rekabetçi bir dezavantaja sokuyorlar.

Mülk Yönetim Sisteminin nasıl seçileceği hakkında 5 ipucu;

Piyasada her biri biraz farklı özellikler sunan farklı PMS çözümlerinin bolluğu ile oteliniz için doğru olanı seçmek önemlidir. Aşağıda, karar verme sürecinde size yardımcı olacak beş ipucu bulacaksınız.

1. İhtiyaç Değerlendirmesi Yapın

Bir mülk yönetim sistemi seçerken ilk adım, bir ihtiyaç değerlendirmesi yapmak ve ihtiyaçlarınızın tam olarak ne olduğunu belirlemektir. Bunu yapmak için, çeşitli işlemlerinizi, süreçlerinizi, işlevlerinizi ve dağıtım ortaklarınızı ve yazılımın kendisi için istenen özellikleri dikkate almanız gerekir.

Sahip olduğunuz farklı ihtiyaçların ve mülk yönetim sisteminizin gerekliliklerinin bir listesini oluşturduktan sonra, bu ihtiyaçların her birini genel öneme dayanarak sıraya koymalısınız. Bu daha sonra PMS çözümünüzü aradığınızda aranacak önceliklerin bir listesi olarak kullanılabilir.

2. Net Bir Bütçe Oluşturun

Mülk yönetim sisteminizi oradaki çeşitli seçenekler arasından seçmeye başlamadan önce, finans departmanı ile çalışmanız ve gerçekte ne kadar para harcamanız gerektiğini belirlemeniz gerekir. Tabii ki, bütçeniz altında bir PMS bulabilirsiniz, ancak ne kadar uzayabileceğinizi bilmek önemlidir.

Bir bütçeye karar verirken, ağırlama endüstrisinde bulunanların mülk yönetim sistemi ile ilişkili lisanslama maliyetlerini değil, aynı zamanda sistemin kurulumuyla ilgili maliyetleri ve eğitim personeli ile ilişkili maliyetleri de dikkate alması gerekir. Bütçe belirlendikten sonra bütçeye sadık kalın.

3. Rezervasyon Motorlu bir PMS bulun

Gelir yönetimi otel endüstrisinde önemli bir kavramdır ve doğrudan rezervasyonların kolaylaştırılması bunun önemli bir parçasıdır, çünkü doğrudan rezervasyonlar, üçüncü taraflara ödenen komisyonu ortadan kaldırarak kazançları en üst düzeye çıkarır. Bu nedenle, otellerin bu rezervasyon seçeneğini olabildiğince uygun hale getirmesi çok önemlidir.

Misafirperverlik doğrudan rezervasyon istese de, müşteriler fiyat ve kullanım kolaylığına göre rezervasyon yapma eğiliminde olacaklardır. Bu nedenle, sunulan farklı PMS seçeneklerini değerlendirirken, kendi web rezervasyon motorunu içeren birini seçmeniz ve rezervasyon motorunun kendisinin hem güvenilir hem de kullanıcı dostu olması zorunludur.

4. Verilen Destek Hakkında Bilgi Edinin

Ardından, mülk yönetim sisteminizin sağlayıcısından sunulan destek düzeyini öğrenmeniz gerekir. Sistemde bir şeyler ters giderse, personeliniz bunu kullanırken sorun yaşıyorsa veya açıklama gerektiren yeni özellikler eklenirse, yardım etmek için onlara güvenebileceğinizi bilmeniz gerekir.

Destek düzeyini değerlendirirken, aşağıdakileri düşünmeniz gerekir: destek aslında nasıl sağlanır? Diliniz için destek var mı? Mevcut çevrimiçi eğitimler var mı? Canlı bir ajanla konuşabilir misiniz? Hangi gün ve saatlere ulaşılabilir? Yüz yüze eğitim için herhangi bir hüküm var mı?

5. Gerçek Müşterilerden Gelen Yorumları Okuyun

Son olarak, PMS çözümleri söz konusu olduğunda ürünler hakkında bağımsız bir araştırma yapmak ve mevcut kullanıcılarının veya müşterilerinin bu ürünler hakkında ne söylediklerini öğrenmek için zaman ayırmalısınız.

Çevrimiçi incelemelere göz atın, sosyal medya hesaplarına göz atın ve insanların onlarla gerçekte yaşadıkları hakkında bir fikir edinin. Yalnızca olumsuz geri bildirimler, müşteri desteği ile ilgili şikayetler veya çok sayıda yazılım sorunu görüyorsanız, bunun yerine başka bir yere bakmak mantıklı olabilir.

Yüksek kaliteli bir mülk yönetim sistemi (PMS), otel sahiplerine ve liderlerine sağlam bir gelir yönetimi stratejisinin uygulanmasında yardımcı olmak için son derece yararlı olabilir. Yukarıdaki beş ipucunu takip ederek, otelinizin özel gereksinimlerine uygun bir PMS çözümü arayabilmelisiniz.