DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Küçük otellerin Bakanlık’tan 12 talebi…

Türkiye Küçük Oteller Derneği koronavirüs salgınıyla birlikte yaşanan sıkıntıların giderilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığından taleplerini sıraladı.

Küçük otellerin Bakanlık’tan 12 talebi…
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Türkiye Küçük Oteller Derneği’nden, Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Ustaoğlu imzasıyla yapılan açıklamada, “Bir küçük otelin temizlik ve hijyen konusunda misafir memnuniyetinin yüksek olmasından dolayı kendimizi daha şanslı hissediyoruz” denildi. Küçük Otelciler, Bakanlıktan isteklerini de sıraladı.

“Türkiye Küçük Otellerini temsilen derneğimiz olarak covid-19 salgınıyla beraber sektörümüzü etkileyen gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Öncelikle küçük otellerimizin sıkıntılarını gidermesi için beklediğimiz teşviklerde bazı yeni düzenlemelere gidilmesi gerekliliği olduğunu düşünüyor ve otellerimizin hizmet vermeye başlamasıyla alınması gereken önlemlerin hazırlıklarımızı tamamlayabilmemiz için bir an önce bildirilmesini bekliyoruz. Bireysel olarak önlemler alıyor, bir küçük otelin temizlik ve hijyen konusunda misafir memnuniyetlerimizin yüksek olmasından dolayı kendimizi daha şanslı hissediyoruz

Ancak gece yattığımız zaman yarının sıkıntılarını unutabilmemiz tabii ki mümkün değil

Sağlıklı kalabilmek adına hepimiz üzerimize düşen izolasyon ve evinde kal çağrılarına uyarak günlerimizi geçiriyoruz. Bunun üzerimizde nasıl bir psikolojik etki bıraktığını yaşayarak göreceğiz.

Gerek işletmelerin ve gerekse turizm çalışanlarını kendine göre şu an ve de sonrası için nasıl bir ekonomik sıkıntı beklediğini hepimiz tahmin edebiliyoruz. Üstelikte bu sıkıntılar öyle beş, altı ayla hatta bir senede bitecek gibi değil.

Bugün için gerekli önlemleri alamazsak, yarınlarımız herkes için çok sancılı geçecektir

Maksat iç karartmak değil ancak bugün için gerekli önlemleri alamazsak yarınlarımız herkes için çok sancılı geçecektir. Hatta işletmesini kapatan ve işini kaybedenler olacaktır.

Alınmış olunan tedbirler ve verilen destekler kısmen yeterli olmuştur ancak yaraları sarmak için daha fazla desteğe ihtiyacımız var. Bu konularla alakalı olarak, aşağıda kamuoyuyla paylaşacak olduğumuz isteklerimizi bakanlığımızın dikkate almasını rica ediyoruz.

Türkiye Küçük Oteller Derneği’nin Bakanlık’tan istekleri…

1- Uygulamaya konulması düşünülen Sertifikasyon ile ilgili olarak yapılacak düzenlemelerde, işletmelere maliyet yükü olmaması,

2- Küçük otellerin büyük oteller ile aynı kapsamda düşünülmemesi, yapıları itibariyle sahip oldukları dezavantajlara göz önüne alınarak uygulama yapılması,

3- Bağışıklığı yeterli olmayan personeli çalıştırmama konusunda tazminatın kimin tarafından ve nasıl ödeneceği açıklığa kavuşturulmalı, çalışanları mağdur etmeyerek işletmelerin de olağanüstü bir zamanda böyle bir mali yükün altına girmesi engellenmelidir.

4- Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanamayan çalışanlar için şartların daha da esnetilmesi,

5- Devlet bankalarının verdiği desteklerin özel bankaların da vermesi için gerekli girişimlerin yapılması,

6- KDV ve muhtasar ödemelerinin Nisan, Mayıs, Haziran aylarına ek olarak Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarının da altı ay ertelenmesi.

7- SGK primlerinin Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarının bir defaya mahsus olarak tahsil edilmemesi.

8- Çoğu kapalı olan otellerimizin enerji sarfiyatları olmadığından, ortalama endeks alınarak yazılması planlanan faturaların, ortalama endeks ile değil enerji sarfiyatımıza göre değerlendirilmesi ve taksitler ile tahsil edilmesi.

9- Kamu ve özel Bankaların şirket kredi kartlarına yaptıkları üç aylık ötelemelerin dört ay daha uzatılması ve faiz oranının %1 ‘in altına düşürülmesi

10- İşletmelerimizin kamu ve özel bankalardan kullanmış olduğu KGF, BCH ve tüketici kredilerinin üç aylık ötelemelerinin dört ay daha uzatılması ve faiz oranının düşürülmesi.

11- İşletmelerimizin kamu ve özel bankalardan nisan ayı içinde yeni kullanacağı KGF, BCH ve tüketici kredilerinin faiz oranlarının % 3’e düşürülmesi.

12- Büyüklük ölçeğine bakılmaksızın işletmelere 2019 cirosunun %20’si kadar altı ay ödemesiz ve 36 ay sıfır faizli kredi verilmesi en net çözüm önerimizdir.

Endişeli günlerin geçeceği sağlıklı,huzurlu ve güven içinde umutlu yarınlara en kısa zamanda kavuşabilmek üzere sağlıcakla kalın.

Aktur tatil sitesi