DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
19°C
Muğla
19°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Açık
25°C

“Marmaris sahipsiz değildir.”

“Marmaris sahipsiz değildir.”
A+
A-
velux

Marmaris’te Tartışmalı İnşaat Projelerine Karşı Kent Konseyi ve Ekoloji Mücadele Komitesi’nden Basın Açıklaması

Marmaris Belediyesi tarafından duyurulan 6 “prestij projesi” kapsamında gerçekleştirilen inşaat faaliyetlerine karşı Marmaris Kent Konseyi ve Ekoloji Mücadele Komitesi, bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, kent halkının projelere karşı tepkisi ve belediyenin demokratik süreçlere uymaması eleştirildi.

Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin, yaptığı açıklamada, özellikle ihalesi gerçekleştirilen eski belediye binasının inşaatına karşı çıkarak, projelerin halka danışılmadan hayata geçirilmesini eleştirdi. Beytekin, demokrasinin yerelde başlaması gerektiğini ve halkın bu tür karar süreçlerine dahil edilmesi gerektiğini belirtti.

Açıklamada, belediyenin projeleri hayata geçirme şeklinin demokratik olmadığı ve halkın taleplerini dikkate almadığı vurgulanarak, özellikle 25 yıllık kira sözleşmeleri yapılmasının eleştirildiği ifade edildi. Projelerin iptali için hukuki süreç başlatıldığı ve bu konuda avukatlar tarafından dava açıldığı da belirtildi.

Kent Konseyi ve Ekoloji Mücadele Komitesi, bu tür projelerle ilgili mücadelelerinin sadece basın açıklamalarıyla değil, aynı zamanda hukuki süreçlerle de devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, projelerin iptali için destek beklediklerini belirterek, Marmaris halkını bu mücadeleye katılmaya çağırdı. Açıklamanın ardından alanda toplanan Marmarisliler, projelerin iptali için bir imza kampanyası başlattı.

Aktur tatil sitesi