Muğla’nın Marmaris ilçesi Yalancı Boğaz mevkiinde demirli Nefes isimli motor yatta bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait Muğla BB-19 acil müdahale teknesi hızla müdahale ederek alevlerin diğer teknelere sıçramasını önledi.
Saat 15.07 sıralarında başlayan yangın, Büyükşehir ekiplerinin yoğun çabasıyla söndürüldü. Olayda can kaybı yaşanmazken, motor yatta maddi hasar meydana geldi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Fethiye, Bodrum ve Marmaris’te konuşlandırdığı çok amaçlı acil müdahale tekneleri, deniz yangınlarına anında müdahale, personel ve yaralı nakli, denizde kontrol ve temizlik gibi görevler üstleniyor.
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, olay sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can kaybının olmaması sevindirici. Ancak bu tür yangınlar büyük felaketlere dönüşebilir. Biz de olası yangınlara karşı önlemlerimizi alıyoruz. Bodrum, Marmaris ve Fethiye’deki acil müdahale teknelerimiz 24 saat görev başında.”