DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
21°C

Marmaris’te Yunanistan’a ticari vize başvuruları kabul edilmeye başlandı

Marmaris’te Yunanistan’a ticari vize başvuruları kabul edilmeye başlandı
14.01.2021
377
A+
A-
Aktur tatil sitesi

MUĞLA (AA) – Muğla‘nın Marmaris ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara verilen Yunanistan’a ticari vize başvurularının kabul edilmeye başlandığı bildirildi.

Marmaris Ticaret Odasından (MTO) yapılan açıklamada, Oda binasında 2014’ten bu yana hizmet veren Yunanistan vize başvuru ofisinin, salgın nedeniyle getirilen seyahat kısıtlamasından dolayı ara verdiği faaliyetlerine tekrar başladığı belirtildi.

Daha önce başka bir firma tarafından yürütülen başvuru işlemlerinin, yeni dönemde Kosmos Vize Hizmetleri tarafından yürütüleceği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MTO Başkanı Mutlu Ayhan, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosluğu ile imzalanan protokolle vize almak için İzmir’e gitme zorunluluğunun ortadan kalktığını belirtti.

Çevre il ve ilçelerden birçok kişinin vize başvurusu için İzmir yerine Marmaris’e geldiğini aktaran Ayhan, şunları kaydetti:

“Vize başvurularında yolda bir gün harcanıyordu, bu önlendi, zaman ve paradan tasarruf ediliyor. Bu işlemler için binamızdaki bir odayı tahsis ettik. Salgın sebebiyle getirilen seyahat kısıtlamasından dolayı şu anda sadece ticari vize başvuruları kabul ediliyor. Nisan itibarıyla seyahat yasaklarının esnetileceğini ve turistik vize başvurularının da kabul edileceğini ümit ediyoruz.”

Aktur tatil sitesi