DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
33°C
Muğla
33°C
Açık
Pazar Açık
34°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Açık
33°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

Mavi Bayraklı cennet koyda deniz kirliliği alarmı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı mavi bayraklı cennet Ortakent koyunda bugün deniz kirliliği alarmı verildi.

Mavi Bayraklı cennet koyda deniz kirliliği alarmı
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı mavi bayraklı Ortakent koyunda bugün sabah saatlerinde denizin rengi aniden değişti. Birçok  vatandaş denize girmeye çekinirken Bodrum Gönüllüleri Derneği uyarı yayınlayarak sintine veya fosseptik boşaltılması nedeniyle yaşanan deniz kirliliği nedeniyle sahil güvenliğin numune alıp inceleme başlattığını ve bölgede bir süre denize girmemenin yararlı olacağını duyurdu.

“CENNET KOYA SİNTİNE VEYA FOSSEPTİK BOŞALTMIŞLAR”

Dernek Başkanı Taner Akbal yaptığı açıklamada “Bölgede sintine veya fosseptik benzeri atıklarla kirlilik yaşandığını ve sahil güvenliğin inceleme başlattığını öğrendik. Hemen ardından derneğimiz aracılığı ile Ortakent sahilinde bir süre denize girilmemesinin yararlı olacağı konusunda duyuru yaptık” dedi. Dernek üyelerinin çektiği video görüntülerinde denizin renginin değiştiği, maviden kahverengiye dönüştüğü görüldü.

DENİZ KİRLİLİĞİNİ HABER YAPAN GAZETİCİYİ SAHİLDE TEHDİT ETTİLER

Ortakent sahilinde denizin kenarından çekim yapan basın mensupları Kefi Beach Clup işletmesi yöneticilerinin tehdidi ile karşılaştı.(CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın ortak olduğu işletme) Adının Mesut olduğu öğrenilen beach çalışanı basın mensubuna  sahil de “Burası özel arazi, buradan çekim yapamazsın, yaptığın çekimleri sil” diye tehdit ederken, yanındaki kadınlarda “Ahlaksız, burası özel mülkümüz burada çekim yapamazsın, çektiklerini sileceksin” diyerek tepki gösterdiler.

Mavi Bayraklı cennet koyda deniz kirliliği alarmı

“BEACH CLUP KAMUNUN SAHİLİNİ ÖZEL MÜLKİYETİ SANIYOR”

Basın mensubu ise “Yaşanan deniz kirliliği ve çevre felaketini görüntülüyoruz. Kıyılar sahiller kimsenin babasının malı değil, halk sağlığı için çekim yaparken, engellemeler ve hakaretlerle karşılaştık. Kimsenin özel mülkünü ve şahsiyetini bireysel olarak çekmedik, kaldı ki burası kamuya ait olan bir yer. İşletme denizin içine kadar şezlong  şemsiye ve masalarını yerleştirmiş, kamunun yerini işgal etmiş . .gazeteciye böyle tepki gösteren normal vatandaşa ne yapmaz. Bodrumlular aylardır bu konuda eylem yapıyor” dedi.

Mavi Bayraklı cennet koyda deniz kirliliği alarmı

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: , ,