DOLAR
32,5418
EURO
34,9429
ALTIN
2.426,49
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

MAVİ GÖZLÜ UKRAYNA

Dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın, hangi kıta da olursanız olun, sizi muhakkak Amerika yönlendiriyordur. Şimdi Avrupa diyenler de olabilir ama aynı şey, sonuçta Avrupayı da Amerika yönetiyor, yönlendiriyor.

Şimdi durup dururken bu konuya neden tüpsüz daldım ?

Konumuz en güncel olanından. Rusya ve Amerika savaşı. Ne Amerikası, savaş Rusya ve Ukrayna arasında diyenler veya öyle sananlar olacaktır ama durum elbette ki öyle değil. Ukrayna dediğiniz 1991 yılında kurulan bir ülke. Normal şartlarda bunların Rusya ile savaşması mümkün değildir. Ukrayna ABD tarafından öne sürülen bir av sadece. Eğer Ukrayna’nın arkasında Amerika olmamış olsaydı Ukrayna 48 saat bile direnemezdi.

Asıl mevzumuza gelelim.

Amerika Dünya’yı nasıl yönetiyor?

Eskiden yani sosyal medyanın bu kadar etkin olmadığı yıllarda ülkeleri karıştırmak, toplumların arasına mayınlar döşemek, onları birbirlerine düşürmek ince hesaplanmış, uzun vadeli planlar, projeler gerektiriyordu. Hedefinizde ki ülkelere ajanlar yerleştirmeniz, ülke yönetimlerinde aktif rol almanız gerekiyordu, hala aslında öyle. Yani istediğiniz kişileri seçtirip iktidar olmalarını sağlamanız gerekiyordu. Ülkemiz dahil dünyanın birçok kıtasında yıllarca böyle yaptılar. Günümüzde durum değişti. Elimize verdikleri cep telefonları yüzünden işleri oldukça kolaylaştı. İyi de telefonların çoğunu onlar üretmiyorlar ki diyenler de olacaktır, haklılar ama telefonların içeriğini onlar belirliyorlar. Sosyal medyada ki bütün ağlar onların elinde. Onlar ne istiyorlarsa onlara karşı duyarlı oluyoruz, neye üzülmemizi istiyorlarsa onlara üzülüyoruz, neye tepki vermemizi istiyorlarsa onlara tepki gösteriyoruz.

En iyi örnek Ukrayna.

Yıllardır Ortadoğu’da savaşlar oluyor. Milyonlarca insan öldü, yine milyonlarca insan, yerinden, yurdundan oldu. Denizler de boğulanlardan tutun, organ mafyasına çocuklarını kaptıranlar, ülkelerine gelmesinler diye sınırlarına dikenli tel örenler, tekneleri, botları batıranlar, dramın her türlüsünü yaşattılar o insanlara.

Aynı Amerika, aynı Avrupa neden bunlar için birşey yapmadılar ?

Veya aynı siz, aynı biz, aynı onlar, neden Ukrayna’lılara üzüldüğümüz, onları gündem yaptığımız kadar diğer halkları gündem yapmadık ?
Üstelik Ukrayna da sadece yüzlerce insan öldü. Oysa diğer bölgelerde milyonlarca insan öldü.

Bize Ortadoğuda ki insanları o kadar iğrenç gösterdiler ki, ölmelerine sevinenler bile muhakkak olmuştur. Oysa her Ortadoğulu kötü değildir, tıpkı her Ukrayna’lının iyi olmadığı gibi. Mavi gözlü, güzel yüzlü Ukraynalıları öyle sevimli gösterdiler ki, hayatında hiç Ukraynalı birini görmemiş biri bile onlara müthiş sempati duymaya başladı. Amerikanın tam olarak istediği buydu zaten.

Şimdi şöyle diyenler olacaktır.

Tamam da Ukraynalılar savaşıyorlar ama diğerleri kaçtılar ?

Ukrayna dediğiniz ülkede de 5 milyondan fazla insan kaçtı ve hala kaçmaya devam ediyorlar. Üstelik erkeklerin ülkeden kaçmalarına izin vermiyorlar, yoksa bu sayı 20 milyonu çoktan bulmuştu, yani nüfusun yarısı demek oluyor bu.

Ayrıca Ukrayna’da ki savaş Ortadoğu’da ki gibi değil. Ortadoğu da taş üstünde taş bırakmadılar, yerle bir ettiler resmen. Onların arkasında Amerika, Avrupa da yoktu, bu kadar medya gücü de yoktu. Tek başlarına bırakıldılar, bütün dünya gözlerini, kulaklarını kapatıp olup bitenleri izlediler.

Bunun böyle olmasını istediler işte.

Örneğin Ukrayna için sayısız gösteri oldu. Dünyanın her ülkesinde Ukrayna’lılara destek yürüyüşleri yapıldı. Siz aynısının Afganistan için yapıldığını gördünüz mü?

Veya sosyal medya da sürekli Ukrayna halkına üzülen bizlerin kaçı Suriyelilere, Afganlara üzüldü?
Sosyal medya’nın yani Amerika’nın gücü bu işte.

Dikkat edin günün her saati konu Ukrayna.

Tamam elbette insan insandır, daha doğrusu canlı canlıdır ama canlılar arasında kimlik ayırımı yapılırsa bunun tek bir adı var, o da ırkçılıktır.

Şöyle dersem sanırım haksızlık olmaz.

Ukraynalı çocuklara üzülüp, Afgan çocuklarına üzülmeyen her insan, her devlet, her toplum ırkçıdır.
Son olarak savaşın turizm üzerinde etkisi olur mu?

Sanmıyorum.

Bütün ülke ekonomileri kötü, savaş sürse bile diğer ülkelerin olaya direk dahil olacaklarını düşünmüyorum. Ayrıca bakmayın insanların sosyal medyada ki duyar kasmalarına, gerçekte insanlar artık duyarsız ve vicdansızlar. Geçtim komşu ülkeleri kendi ülkemizde bile bir gece önce yüzlerce insan öldükleri halde ertesi gün barlar tıklım tıklımdı. Rus gelmez, İngiliz gelir, o gelmez Arap gelir, hadi onlar da gelmez Türkler yeter. Sonuçta geçen yaz çoğu gelmedi ama sezon kötü de geçmedi, üstelik pandemiye rağmen.

Sonuç olarak;

Olan her zaman olduğu gibi masum ölen insanlara oluyor, kalanlar bir şekilde başlarının çaresine bakıyorlar..

velux