DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C

Mavi ve yeşilin birleştiği yer: Boztepe

Karadeniz’de, yeşil ile mavinin birleştiği manzarayı yüksekten izlemek isteyen turistler, Ordu’nun önemli destinasyonlarından Boztepe’yi tercih ediyor.

Mavi ve yeşilin birleştiği yer: Boztepe
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Mavi ve yeşilin birleştiği yer: Boztepe

Bodrum Haber

Altınordu ilçesinde 28 kabinin yer aldığı istasyonda teleferiğe binmek için uzun kuyruklar oluşturan ziyaretçiler, denizden yaklaşık 500 metre yükseklikteki Boztepe’ye eşsiz manzara eşliğinde ulaşıyor.

Yöresel ürün satış noktaları, yeme içme ve konaklama mekanlarının bulunduğu bölgeye gelenler, kenti ve Karadeniz’i kuş bakışı görmenin tadını çıkarıyor.

Ziyaretçiler, adrenalin tutkunlarının paraşütle atlayarak süzüldüğü anları da ilgiyle takip ediyor.

Almanya’dan memleketi Giresun’a tatile gelen Fatma Sarıaydın, arkadaşıyla gezdikleri Ordu’da Boztepe’ye de çıktıklarını söyledi.

Sarıaydın, teleferikle vardıkları Boztepe’nin doğasının çok güzel olduğunu belirterek, “Teleferikle buraya çıkmak çok güzel. Sahilini de çok beğeniyorum. Her şeyi ile çok güzel olduğunu düşünüyorum. Herkese gelip görmesini öneririm” dedi.

Ailesiyle Kahramanmaraş’tan Karadeniz’e seyahat eden Durmuş Ali Çetinkaya, Ordu’nun beklediğinden daha güzel bir yer olduğunu dile getirdi.

Boztepe’nin de ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu anlatan Çetinkaya, “Burası yolumun üzerindeydi. Teleferiği görünce durduk, buraya çıktık. Kahramanmaraş’tan Karadeniz’e yola çıktık. Ordu’dan geçiyordum, Giresun’a geçeceğiz. Deniz kenarına gitmek için çocuklarla geldik. Ordu beklediğimden daha güzel, gerçekten gelmeye değer” diye konuştu.

“Boztepe’den denizi izlemek de muhteşem”

Karadeniz turu için Batman’dan yola çıktıklarını ifade eden Çetin Ekinci, Ordu’nun Gölköy ilçesinin Ulugöl bölgesinde üç gece konakladıklarını söyledi.

Ulugöl’ün doğasının muhteşem olduğunu belirten Ekinci, şu değerlendirmede bulundu:

“Şimdi de teleferikle Boztepe’ye çıktık. Gerçekten teleferikle çıkmak çok güzel. Ücreti de fazla değil, uygun. Boztepe’den denizi izlemek de muhteşem. Buradan Uzungöl’e doğru gitmeyi düşünüyoruz.

Gayet memnun kaldık yani. Karadeniz’in doğasını gerçekten görmek lazım. Birileri anlatır ancak insan kendisi bizzat görmeli. Görülmesi gereken muhteşem bir doğası var deniziyle yeşiliyle ormanlarıyla suyuyla güzel.”

Ekinci, Karadeniz’in plajlarının da çok güzel olduğuna işaret ederek, “Genelde herkes Akdeniz plajlarını söylüyor ama biz Ordu Perşembe’de kamp yaptık. Gayet güzel yani kumu çok güzel, fazla dalgalı değil. Kamp alanıyla deniz birbirine çok yakın. Akdeniz’e alternatif düşünenler için uygun bir yer” ifadesini kullandı.

Antalya’dan turla bölgeye gelen Zehra Danış ise teleferikle çıktıkları Boztepe’nin çok güzel olduğunu aktardı.

Yaklaşık 6 yıl önce de ziyaret ettiği Ordu’yu çok sevdiğini, bu nedenle tekrar gelmek istediğini anlatan Danış, “Teleferikle buraya çıkmak çok güzel, muhteşem bir şey. Buraya gelip görme sebebim özellikle buydu, teleferiğe binerek buradan hem fotoğraf çekmek hem de güzel anılar biriktirmek” dedi. (AA)

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: , , , ,