DOLAR
32,3003
EURO
34,9829
ALTIN
2.444,13
BIST
10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C

Menteşe Belediyesi’nde “Nepotizm” Tartışmaları

Menteşe Belediyesi’nde düzenlenen bir etkinlikte sahne alan müzik grubuna yüksek ücret ödendiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Bu grubun belediye kültür müdürünün oğluna ait olduğu iddiaları, nepotizm tartışmalarını alevlendirdi.

Menteşe Belediyesi’nde “Nepotizm” Tartışmaları
Aktur tatil sitesi

Menteşe Belediyesi’nde “Nepotizm” Tartışmaları: Müzik Grubuna Yüksek Ücret ve İddialar!

Muğla’nın Menteşe ilçesinde, belediyenin düzenlediği etkinlikte sahne alan müzik grubuna yüksek ücret ödendiği iddialarının ardında, bu grubun belediye kültür müdürünün oğluna ait olduğu ortaya atıldı. Bu durum, nepotizm tartışmalarını alevlendirdi.

Sosyal medya üzerinde yayılan iddialara göre, Menteşe Belediyesi’nin düzenlediği “8’inci Kültür ve Sanat Şenliği”nde sahne alan bir müzik grubuna ciddi miktarda ücret ödendi. İddialar, bu müzik grubunun Menteşe Belediyesi Kültür Müdürü Hülya Ereşter’in oğlu Doruk Can Ereşter’e ait olduğunu ortaya koydu. Bu durum hızla sosyal medyada yayıldı ve tepkilere yol açtı.

Ali Turbalıoğlu’nun sosyal medya hesabında bu iddiaları paylaşmasının ardından, yerel medyada bu konuya geniş yer verildi. Ancak belediyeden henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

Aynı iddialar, bölgedeki sosyal medya gruplarında paylaşılmaya çalışılırken engellenmeye çalışıldığına dair iddialar da gündeme geldi.

Bu iddialar, nepotizm yani akraba kayırmacılığın kamu kurumlarında ve belediyelerde nasıl bir sorun oluşturduğunu gösteriyor. Eğer bu iddialar doğruysa, Menteşe Belediyesi’nin bu durumu nasıl ele alacağı ve şeffaflık ilkesine uygun hareket edip etmediği konusunda ciddi soru işaretleri ortaya çıkıyor.

Gazeteci Canan Baykız’ın bu konudaki köşe yazısını okumanızı öneririz. Menteşe Şenliğine “Nepotizm İddiası” Damga Vurdu!

Bodrum Ev Emlak