DOLAR
32,3267
EURO
35,0819
ALTIN
2.298,64
BIST
8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Metin Ergun, Turizmcinin Halini Turizm Bakanı’na Sordu

Metin Ergun, Turizmcinin Halini Turizm Bakanı’na Sordu
Aktur tatil sitesi

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun TBMM’ne verdiği soru önergesinde turizcimizin içinde bulunduğu zor koşulları Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sordu. Ergün önergesinin yazılı olarak yanıtlanmasını istedi.

Ergün önergesi şöyle;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Fatih Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 04.01.2021

Prof. Dr. Metin Ergun

Muğla Milletvekili

Bilindiği gibi, 2020 Yılı boyunca yaşanan Pandemi etkisinden dolayı turizm sektörümüz çok ciddi şekilde gelir kaybına uğramıştır. Sektörün en fazla kayıp yaşayan kesimlerinin başında ise otel işletmelerimiz gelmektedir. Bununla beraber, son zamanlarda otelcilik sektörünün geleceği adına endişe verici birçok haber kamuoyuna yansımış durumdadır. Bu sebeple, otelcilik sektörünün mevcut durumuna yönelik Bakanlığınız tarafından bazı hususların açıklığa kavuşturulması gerekmektedir.

Bu bilgiler ışığında;

  1. Turizm sektöründe faaliyet gösteren otel işletmelerinin toplam borcu ne kadardır?
  2. Borçlu otel işletmeleri arasında kredilerini ödeyemedikleri için icralık olan ve takibe düşen işletmelerin sayısı kaçtır?
  3. 2020 Yılı içerisinde turizm işletme belgesine sahip kaç otel el değiştirmiştir ve bu konuda son beş yılın ortalaması kaçtır?