DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Meydan Boş, Atış Serbest

Aktur tatil sitesi

Meydan Boş, Atış Serbest

Meydan boş, atış serbest

Bizim ağabeylerimiz, ablalarımız vardı bizlere akıl vermez, yol gösterirlerdi. Giyim, kuşam, bilgi ve görgüleriyle onları kıskanmaz ama onlar gibi olmak isterdik.

Hatalarımızda canımıza okumazlardı, çok da hoş görmeden eleştirir ve anlattıklarından ders alırdık.

Şimdilerde görüyorum ki, hataları alkışlayan ağabeyler, ablalar, hatalarının zevkini çıkaran kardeşler türemiş.

Toplumun yanlış bilgilenmesine kim, ne sebeple olursa olsun, göz yumanlar iş birlikçi ve yancılardır.

Ahmet Aras, parti içi rekabeti, parti dışında gösterebilseydi yaptığı işte başarılı olur, yapamadıklarını ise yapmışçasına çığırtkanlık yapmazdı.

Bakın bilinçaltı neler söylüyor Aras’ın;

“Yapılamayanları yapmaya devam edeceğiz.” Aras, bu sloganla kendisini ele veriyor. “Yapılamıyordu bizde yapmayacağız” der gibi.

Ya da hitap ettiği kitle içerisinde bulunan CHP’nin eski belediye başkanlarına, ilçe başkanlarına, meclis üyelerine “sizin yapamadıklarınızı biz yaptık, yapıyoruz” derken, bir de kendini alkışlatıyordu.

Parti dışı propaganda parti içi kara mizaha dönüşerek, sonradan CHP’li olanlar, eski CHP’lilere muhalefet ediyordu

Alkış (!)

Eski kadrolar kendi yüzlerine söylenen “50 yıldır yapamadıklarınızı ben yaptım” diyen Aras’tan çok memnunlardı.

Evet alkış, alkış, alkış bindirme kıtalarla kitlesel eyleme dönüştürülen adaylık açıklaması, partinin kanaat önderleri tarafından eleştirilmesi gerekirken, boynu bükükler rolünü üstlenmişlerdi.

Bilinç altı söylemleri devam ediyor Aras’ın

“Cumhuriyet Halk Partisi Baba ocağıdır. Babamda burada, CHP Benimde baba ocağım.” seslenişine kimsede demiyor ki “Ya Aras ne zaman üye oldu baban?”

Demezler neden mi, çoğu Emin Anter zamanının CHP’lisidir.

Aras konuşurken hiçbir zaman hızını alamamıştır, aklına geleni doğru olarak kabul edip, söyler. Benim gidecek, hizmet edecek Bodrum’dan başka bir yerim yok diyerek, mikro milliyetçiliğe evrilir.

Sözde sosyal demokrat olanları bilinç altı, kendi aslına döndürüyor.

Yok mu bu memlekette Cumhuriyet halk partisi tabanından gelen, bütün kademelerde emek vermiş, gerçek sosyal demokrat bir parti evladı?

Olmaz mı, hem de ne aslan parçaları var…

Ahmet Aras konuşurken kitleyi saf yerine koymaya devam ediyor.; “Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında olmak bir şereftir” diyor ve “uzun yıllar orduda görev yaptıktan sonra 2019’da partiye üye oldum.” Diye ekliyor. 2015 Yılında emekli olup 4 yıl sonra CHP’ye üye olan Aras, kitleye CHP’li olmanın kudretini anlatıyor.

Evet bende olsam anlatırım; dün üye ol, bugün başkan, bundan daha iyi parti mi olur?

“Ülkemiz partimiz çok yeni bir döneme girdi büyük bir değişim talebi vardı topumda partimizde ve bu değişim talebi sayın genel başkanımız Özgür Özel’in kendiyle iradesiyle ortaya çıktı şimdi bu güzel havayı rüzgârı hep birlikte 2028 seçimlerinde iktidara taşıyacağız.”

Aras kimi desteklediğini, seçimin ortasındaki manevrayı kitlelere söylemiyor, halk ve partililer değişim rüzgarının elçisiymişçesine konuşuyor.

Yıllar sonra kadın vekil ve ilk kez CHP Parti meclisine üye vermekle övünç duyan Aras, bunu kendi başarısı olarak anlatıyor bu günlerde de PM üyesini yanından ayırmıyor, açılışları gezdiriyor.

Evet Parti Meclisi üyesi yaptım dediği Alkım Denizaslanı, CHP’nin Gençlik Kolları Başkanı’yken Aras tarafından istifaya zorlanmıştı. Şimdilerde, Tuna Işın İlçe Başkanı olunca, Alkım Deniz Aslanı Kıymete bindi.

İlçe Başkanlığı seçimini Tuna Işın’ın kazanacağı ihtimaliyle Tuna Işın’a yakın bazı kişileri önemli görevlere getirildiler.

Meydan boş, atış serbest

Bu kadar başarılı olan belediye başkanı Aras, “sizlerin talepleriyle yeniden adayım” diyor. Kendi adıma böyle bir talebim yok, ancak insanların iştahını o kadar kabartı ki, 25 aday adayıyla CHP yeni bir rekorun sahibi oldu.

Neden bu kadar aday…

Evet bu konuya girerken CHP İlçe Başkanı Tuna Işının anlatımıyla konuya giriş yapalım. Sayın Işın, aday adaylığının çokluğunu Cumhuriyet Halk Partisinin demokrasi anlayışına bağlıyor.

Nasıl demokrasi anlayışı varsa partinin, tam seçim zamanı; MHP’den, AKP’den, İYİ Parti’den CHP ye doğru bir akın meydana geliyor.

CHP’nin evlatları dışarda kalıyor…

Sayın Tuna demokrasi demişken, yoldaşlarına feyk atanlar, kendi demokrasi anlayışlarını sorgulamalılar. Her konuşmada sevgili ailem, yol arkadaşlarım dediğiniz, CHP üyelerine ve seçmenine aday adayı olduklarında, “hepinize eşit mesafedeyim” diyerek eşitin ne olduğu konusunda bilginizi gözden geçirmelisiniz.

CHP Bodrum Belediye Başkan Aday Adaylarına, “başvuru sırasında ve sonrasında basına yönelik bir açıklama yapılmayacağını” bildiren ilçe başkanı Tuna Işın, Ahmet Aras’ın adaylık açıklamasına göz yumduğu gibi, Aras’ı destekleyici söylemlerde bulunmuştur.

Öncelikle, parti disiplinine uymadığı için Aras hakkında disiplin soruşturması talebinde bulunmalıdır. Ayrıca, haksız bir rekabete yol açarak, belediye çalışanlarını alana getiren Aras’ın, kanunsuz iş yapması da sorgulanmalıdır.

Belediye çalışanlarının reklam afişlerini asması, adaylık açıklaması sırasında hizmette bulunması, kamu kaynaklarını kendi istikbali için hiç ettiği anlamına gelmektedir.

Bütün bunlara göz yuman CHP ilçe başkanı Tuna Işın, bulunduğu konumu tekrar gözden geçirmelidir.

Aklıma türlü türlü olaylar, konular geliyor.

Genel Başkanlık seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na ikinci rauntta feyk atanlar, bilsin ki siyaset bu tür dönüşleri kaldırmaz ve “ne İsa’ya, ne Musa’ya” yaranırsınız.

Gelinen nokta acı…

Aday adaylarıyla davul sende, tokmak bizde olacak pazarlığı eden belediye başkan yardımcısı, aile ferdini meclise sokmaya uğraşan Başkan Yardımcısı, aday çıkaran belediye başkan yardımcısı, “başkan bu işi beceremiyor” diyerek aday olan müdürler, danışmanlar ve belediye başkan yardımcısı, meclis üyesi, “çok şey başardık” diyerek kanunsuzluklara imza atan ve yeniden meclis aday adayı olan meclis üyeleri, başkan yardımcısı olmak için başka partilerden transfer edilen meclis üyeleri.

Evet değişim şart! İlçe başkanı, il başkanı, genel başkan değiştiyse belediye başkanı da değişmelidir. Aksi halde yeni oluşumlara sebep olunarak, CHP’nin seçim kaybetmesinin önüne geçemeyecek bir yapılanmanın kurbanı olunacaktır.

Daha ne demeli ki;

“Fazladan izahat, lisanen kabahat”

Vesselam…

Meydan Boş, Atış Serbest

Aktur tatil sitesi
Yazarın Diğer Yazıları