DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Açık
28°C
Perşembe Açık
26°C

Moody’s: Türkiye Ekonomisi 2023-24 Yıllarında Büyüme Beklentisini Arttırdı

Moody’s, “Küresel Makro Görünüm 2023-24” raporunun ağustos sayılarını yayımladı. Raporda, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 4,2, gelecek yıl ise yüzde 3’ünün beklendiği açıklandı. Mayıs ayında yayımladığı tahminlerde Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,6 ve gelecek yıl yüzde 2 büyüyeceğini öngören Moody’s, büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etti. Ayrıca raporda, dünya çapında birçok ülkedeki ekonomik faaliyetlerin tahminleri aşıldığı ve enflasyonun durumuyla ilgili bilgiler de yer aldı.

Moody’s: Türkiye Ekonomisi 2023-24 Yıllarında Büyüme Beklentisini Arttırdı
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Moody’s: Türkiye Ekonomisi 2023-24 Yıllarında Büyüme Beklentisini Arttırdı.

Moody’s’leriyle Tahmin Türkiye Ekonomisi Değerlendirmesi.

Uluslararası kredi derecelendirme oranları Moody’s, “Küresel Makro Görünüm 2023-24” raporunun ağustos sayılarını yayımladı. Raporda, Türkiye ekonomisinin büyüme beklentilerine ilişkin yeni tahminler sunuldu. Buna göre Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 4,2, gelecek yıl ise yüzde 3 büyümesi öngörülüyor.

Moody’s, mayıs ayında yayımladığı tahminlerde ise Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,6 ve gelecek yıl yüzde 2 büyüyeceğini öngörmüştü. Ancak yeni raporda büyüme tahminleri yukarı yönlü revize edildi.

Raporda, 2023 yılının ilk yarısında ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, Brezilya, Meksika, Hindistan ve Türkiye gibi birçok ülkede ekonomik faaliyetin beklendiği belirtildi. Ayrıca verilen raporda enflasyon tahminlerine göre, Türkiye’de yıl sonu enflasyonun bu yıl yüzde 51,2 ve gelecek yıl yüzde 48,7 olarak gerçekleştiği kaydedildi.

Moody’s raporunda, küresel ekonomik büyümeyi baskılayan sıkı finansal koşullarda bu yıl devam edilmesi ve 2024 yılında da büyüme eğiliminin altında tutulacağı öngörüsüne yer verildi. G20 ekonomilerinin geçen yıl yüzde 2,7 gerçekleştiği hatırlatılan raporda, bu ekonomilerde büyümenin yavaşlayarak bu yıl yüzde 2,5 ve gelecek yıl yüzde 2,1 olması beklendiği aktarıldı.

Raporda, Çin ekonomisinin önemli büyüme performansıyla karşı karşıya olduğu ve bu dönemdeki büyüme tahmininin yüzde 5 olarak korunduğu ancak 2024 yılı için yüzde 4,5’ten yüzde 4’e düştüğü ifade edildi.

ABD’de resesyon riskinin azaldığı belirtilirken, enflasyonun ABD Merkez Bankası’nın (Fed) hedefinin düşmesi için trendin altında üretim gerektiği vurgulandı. ABD ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme tahmini yüzde 1,1’den yüzde 1,9’a ve gelecek yıl için yüzde 0,9’dan yüzde 1’e yükseldi.

Raporda, enflasyonun beklenen şekilde düştüğü ve gelecek yıl da düşüşye devam edileceği belirtilirken, büyük merkez bankalarının 2024 yılına kadar kısıtlayıcı politika durmalarının sürdürüleceği vurgulandı.

Kaynak: AA

velux