DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Muazzez Ersoy Şarkıları

Muazzez Ersoy Şarkıları
A+
A-
velux

Klasik Türk müziği sanatçısı olan Muazzez Ersoy’un gerçek adı Hatice Levent Yıldız’dır. 1958 yılında Edirne’de dünyaya gelmiştir. 1998 yılında devlet sanatçısı unvanına layık görülen sanatçı seslendirdiği nostaljik şarkılar ile sevenlerine müzik ziyafetleri yaşatmıştır. Nostaljik şarkılardaki başarısından dolayı sanat dünyasında kendisine nostaljiler kraliçesi denmektedir. 2006 yılında Birleşmiş Milletler iyi niyet elçisi seçilerek kariyerinden farklı bir alanda da adını duyurmuştur.

Çocukluk ve Gençlik Yılları

Çocukluk ve gençlik yılları İstanbul’un Kasımpaşa semtinde geçen sanatçının müziğe olan ilgisi annesinden gelmekteydi ve ortaokul öğreniminden sonra müzik dersleri almaya başlayıp bu ilgisini profesyonel hale getirmek istedi. Tezgâhtarlık yaparak çalışıp kazandığı birikimleri derslere ve müzik öğrenmeye harcamış başarılı hayatının ilk adımlarını sağlam temellerle atmıştır.

Kariyerine Adımlar

1982 yılında ilk defa İstanbul pembe köşk gazinosunda sahne almış ve kariyerinin ilk adımlarını burasıyla atmıştır. 1985 yılında TRT tarafından düzenlenen bir müzik yarışmasına katılmış ama başarı gösterememiştir. 1989 yılında Cahit Ünyaylar ile çalışmaya başlamış ve böylece sevenleriyle buluşması daha profesyonel hale gelmiştir.

İlk Albümü

Muazzez Ersoy nostaljik şarkıları yer alan ilk albümü Seven Olmaz ki ile dinleyicilerine müzik ziyafeti vermiştir. Ardından ikinci albümü her şeyim sensin yayınlanmış ve dinleyici kitlesi katlanarak çoğalmıştır. Müzik sitelerinde bulunan Muazzez Ersoy albümleri ile sanatçı dinleyicilerine müzik ziyafetleri yaşatmaktadır.

Sonraki yıllarda Raks müzik ile anlaşarak sizi seviyorum isimli bir albüm çıkarmıştır. Bu albümle büyük bir başarı yakalayan sanatçı Selçuk Tekay ve Ali İhsan Kısaç gibi sanatçılarla çalışmalar yapmıştır. Muazzez Ersoy şarkıları tüm müzik uygulamalarında yerini almış ve artık dünya çapında tanınan nostalji kraliçesi başarılarıyla anılmaktadır.

Özel Hayatı

Sanat dışında özel hayatı ile kameralara pek yansımayan sanatçı iki kez evlilik yapmıştır. İlk evliliğini 16 yaşında 1974 yılında yapmıştır. Ortalama 2 yıl kadar süren bu evliliğinden Ender isminde bir çocuğu olmuştur. Eşinden ayrıldıktan sonra müzik dersleri almaya tekrar başlamıştır. İkinci evliliğini İsmet Özhan’la yapmış ve talihsiz bir şekilde 4 ay sürmüştür.

Muazzez Ersoy Şarkıları için https://www.mp3indirdur.mobi/388-1-sanatci-sarkilari-muazzez-ersoy-indir.html adresini ziyaret edebilirsiniz.

Aktur tatil sitesi