DOLAR
32,3396
EURO
35,1721
ALTIN
2.247,79
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
17°C
Muğla
17°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
14°C
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
15°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C

Muğla’da çevresel atıklar gübreye dönüştürülüyor

Muğla’da çevresel atıklar gübreye dönüştürülüyor
A+
A-
velux

MUĞLA (AA) – Muğla‘nın Menteşe ilçesinde pazar yerlerinde toplanan yaş sebze ve meyve atıkları geri dönüştürülerek organik içeriğe sahip kompost gübre elde ediliyor.

“Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Projesi” kapsamında pazar yerlerindeki yaş sebze ve meyve atıkları ayrıştırılarak toplanıyor. Söz konusu atıkları Menteşe Belediyesi tarafından Ortaköy Mahallesi’ndeki tesislerde çevre mühendisleri eşliğinde kompostlanarak tarıma kazandırılıyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, ulusal ve uluslararası birçok başarılı projeyi hayata geçiren sosyal girişimci şef Ebru Baybara Demir öncülüğünde bilim insanları ve gönüllülerce yürütülen projeyi uzun süredir takip ettiklerini söyledi.

Son yıllarda yaşanan iklim değişikliğinin insanlığın ortak sorunu olduğunu belirten Gümüş, “Küresel ısınmanın sonucunda ciddi bir mesele haline gelen iklim değişikliği ve bu değişikliğinin kentler üzerindeki etkilerine yönelik uygulamalara devam etmek istiyoruz. Zira doğa ve çevre odaklı projelere şimdiden başlamazsak ileride geleceğimiz ve kentlerimizin yaşanabilirliği hakkında konuşma hakkımız olmaz. İklim değişikliği artık dünyanın ve insanoğlunun başlıca sorunlarından biri ve biz bu konuda gecikmeden bir şeyler yapmak zorundayız.” ifadesini kullandı.

Aktur tatil sitesi