DOLAR
32,5328
EURO
34,8363
ALTIN
2.428,44
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
26°C

Muğla’da “Kızılay Sağlık Yürüyüşü” düzenlendi

Muğla’da “Kızılay Sağlık Yürüyüşü” düzenlendi
05.11.2021
149
A+
A-
Aktur tatil sitesi

MUĞLA (AA) – Muğla’da, Türk Kızılay Muğla Şube Başkanlığı tarafından Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında “Kızılay Sağlık Yürüyüşü” düzenlendi.

Gönüllülük temasının işlendiği bu yılki Kızılay Haftası’nda, Türk Kızılay Muğla Şubesi öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüş, Muğla Valiliği önünde başladı.

“Kızılay Haftası Kutlu Olsun” yazılı pankart taşıyan Kızılay gönüllüleri, Recai Güreli, Hasan Ercan ve Zübeyde Hanım caddelerini takip ederek, Sınırsızlık Meydanı’na kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında Türk bayrağı açan Kızılay gönüllüleri, “Türk Kızılay’ına Kan verin hayat kurtarın”, “Ateşi söndüren su, acıyı dindiren Kızılay’dır”, “İyilik kanımızda var” ve “Kızılay’a bağışlanan her kan, bir can” yazılı dövizler taşıdı.

Türk Kızılay Muğla Şube Başkanı Şadi Pirci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Kızılay’ın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetlerini özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatarak, Kızılay’a ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

Kızılay’ın bir afet ve insani yardım kurumu olarak olağanüstü ve afet dönemlerinde üzerine düşeni her zaman en iyi şekilde yapmaya devam ettiğini belirten Pirci, Marmaris ilçesinde 28 Temmuz’da başlayan ve eş zamanlı olarak 7 ilçede etkili olan orman yangınları sürecinde, Türk Kızılay Muğla Şubesi ile ilçe şubelerinin ve temsilciliklerinin adeta seferber olduğunu aktardı.

Pirci, yangınlar sonrasında da tüm ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini, Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında hijyen ve maske desteğinin de sürdüğünü ifade etti.

Muğla İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Arslan da Türkiye’de 1868’de, Muğla’da ise 11 Ocak 1921’de kurulan Kızılay’ın, hiçbir ayrım yapmaksızın ihtiyaç sahibi herkesin yanında olarak, ülkenin haklı gururu olduğunu dile getirdi.

Etkinlik kapsamında vatandaşlar, Sınırsızlık Meydanı’na kurulan kan alma aracında kan bağışında bulundu.

Aktur tatil sitesi