DOLAR
32,5592
EURO
34,8897
ALTIN
2.432,71
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C

Müstakil konut arayışı artı

Müstakil konut arayışı artı
26.05.2020
1.220
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Koronavirüs salgınıyla konut sektöründe tercihler değişti. Pandemi sürecinde hayat standartlarında değişiklikler yaşandı. Evde kalmayı ve izole olmayı tercih eden vatandaşlar, müstakil konut arayışlarını artırdı…

Koronavirüs salgını, emlak sektöründe tercihleri değiştirdi. Nazilli’de mesleğine gönül vermiş gayrimenkul sektörünün duayenlerinden biri olan Ali Gökbaraz, pandemi süresi sonrası sektörde vatandaşların taleplerinde değişiklik yaşandıığını belirtti. 

Aydın Hedef Gazetesi’nden Ayşe Aktaş’ın haberine göre; koronavirüs salgınıyla beraber gerek ekonomik anlamda gerekse hayat standartlarında değişikliklerin meydana geldiği bu süreçte gayrimenkul uzmanı Ali Gökbaraz, sektörde yaşanan talep değişiklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Vatandaşların özellikle müstakil konutları ve sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri yerleri tercih ettiğine dikkat çeken Gökbaraz, “Pandemiden dolayı gayrimenkul sektöründe hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” şeklinde konuştu.

‘GAYRİMENKULDE YENİ TREND MÜSTAKİL EVLER’

Pandemi döneminde sokağa çıkma kısıtlamalarında insanların, yaşadıkları alanlarının rahat olmasının önemini anladıklarını belirten Gökbaraz, “Öncelikle yüce Rabbim bu virüs illetini insanlarımızdan ve ülkemizden en yakın zamanda ırak etsin. Pandemi döneminden sonra gayrimenkul sektöründe de hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.
İnsanlar bundan sonra geçmiş kültürümüze dönmek isteyecekler diye düşünüyorum. Bu pandemiden dolayı sektörümüzde yeni trend bahçeli müstakil evler, yeşil alanlı sosyal donatılı olan site tarzı konutlara doğru gidiyor. Her ne kadar bunlar satışlara yansımadıysa da  bizlere gelen talepler bu şekilde. Bununla birlikte vatandaşlar eskisi gibi lüx rezidanslarda devasa büyük camlı yerlerde pek tercih etmeyeceklerini düşünüyorum. Özellikle sosyal alanları olan, bahçeli sitelerde insanlar bu pandemi döneminde daha rahat ettiler. Yaşam standartları daha rahat olduğu için bizlere gelen talepler bu şekilde. Pandemiden sonra lüksten ziyade küçük müstakil yaşam alanı
aktivite alanı daha ferah yerler tercih edilecek” şeklinde konuştu.

‘TALEPLER DEĞİŞİKLİK GÖSTERİYOR’

Eskiye dönüşün yaşandığına da vurgu yapan Gökbaraz, “İnsanlar artık tarla,bahçe alıp oraları müstakil yerler yapamaya doğru gidiyor. İnternet üzerinde arama motorlarında en çok aranan konu bahçeli ve müstakil evler. Ayrıca yüzde 252 artış göstermiş durumda. Bunun yanında Aydın ve çevresinin deprem bölgesinde olmasından dolayı da insanların müstakil ev tercihleri arttı. Bunun yanına bir de pandemi eklenince talepler değişiklik gösterdi” diye konuştu.

Gayrimenkül sektöründe yaşanan bu değişikliğin özellikle müstakil yer konusunda dezavantajının ise imar planlarının uygunluğu ve alt yapı sorunları olabileceğine dikkat çeken Gökbaraz, vatandaşların bu sıkıntıları yaşamamaları için ise konusunda uzman profesyonel gayrimenkul danışmanları ile çalışmaları gerektiğini dile getirdi.

Aktur tatil sitesi