DOLAR
32,5418
EURO
34,9429
ALTIN
2.426,49
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

ND Köpek ve Kedi Maması

ND Köpek ve Kedi Maması
22.07.2020
1.210
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Evcil hayvanlarımız için beslenme çok önemlidir. Yapılacak olan mama tercihi, gelişimleri açısından büyük bir önem arz etmektedir. Bu nedenle mama alışverişi yapılmadan önce nereden alınacağı, nasıl alınacağı iyi belirlenmelidir.

İnternet üzerinden alınacak olan mamalar için iyi bir araştırma yapılmalıdır. Güvenilir sitelerden ve mağazaların online alışveriş sitelerinden alınmalıdır. ND kedi maması ve ND köpek maması alımlarınızı yaparken mutlaka yetkilendirilmiş sitelerden sipariş verilmelidir.

Müşterilerinin memnuniyetini ön planda tutan sitelerden alışveriş yapılması çok önemlidir. Türlü çeşitlerde sunulan kedi ve köpek mamaları arasından yapılan tercihlerde paket içeriği dikkatle incelenmelidir.

Tahılsız ve düşük tahıl içeren mamaları ile ön plana çıkan ND, sektörün en iyi firmaları arasında yer almaktadır. Farmina Pet Foods bünyesinde yer alan ve İtalya menşeili bir firma olan ND ürünleri ile kaliteye kısa yoldan ulaşabilirsiniz.

Kedi ve Köpek Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kedi ve köpeklerimiz için alışveriş yapılacak olan yerlerde mutlaka ilgili personelden yardım alınmalıdır. Veteriner hekiminizin bilgilendirmesi sonucunda yapacağınız mama alışverişinde evcil hayvanınızın sağlığını ön planda tutmalısınız. Özellikle kısırlaştırma işlemi yapılmış olan evcil hayvanlarınız için parazitler açısından sıkıntı yaratmayacak şekilde olan mamaları tercih etmelisiniz.

Çok fazla konserve mama tüketiminden kaçınılmalı ve seçimlerde karışık türden olan mamalar tercih edilmeli. Yaş mamalar kullanım süreleri açısından çok çabuk bozulmaya meyilli olduklarından, uzun süreli kullanım açısından önerilmemektedir. Mama değişimi yapıldığı aralıklarda verilmelidir. Açıldıktan sonra mutlaka üç gün içerisinde tüketiminin sağlanması uygun görülmektedir.

Özellikle evcil hayvanlarınızın damak zevkine uygun olan mamaları seçerken, alması gereken besin değerlerini de göz önünde bulundurmalısınız.

ND kedi maması ve köpek maması alımlarında tercih edilecek olan yerler, yetkilendirilmiş yerler olmalıdır. Birçok yerde rastlanan sahte ürünlerden kaçınılmalıdır. Bu ürünler evcil hayvanınıza yarardan çok zarar sağlayacaktır. İyi bir mamanın sağlayacağı büyüme ve gelişmeyi sağlamayacaktır.

Kedi ve köpeklerinizin gelişim aşamalarına göre seçilecek mamanın kilo ve kemik gelişiminde önemli bir rol oynadığı unutulmamalıdır. Gelişim diyoruz çünkü, sağlıklı bir hayvan sahibi olmanın altın kuralı iyi gelişim gösteren evcil hayvandır.

Veteriner hekimlerin özellikle üzerinde durduğu konulardan bir tanesi de yaş ve kilosuna orantılı mama tercih edilmesidir. Özellikle kilo konusu önemlidir. Çünkü kiloya göre protein ya da karbonhidrat alması gerekmektedir. Bunun için düzenli yapılan sağlık kontrolleri önem arz etmektedir.

Kuru ve yaş mama da iddialı olan ND köpek maması, içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller ile her yaş ve her kiloya uygun ürünler sunmaktadır. Tahıl bakımından zengin, et bakımından zengin ya da daha düşük tahıllı ürünler bulunmaktadır. Yağ ve protein dengesini iyi bir şekilde dengeleyen mamaların mevcut olduğu bilinmektedir.

Farklı kilolarda sunulan paketlerden ihtiyacınıza uygun olanları seçebilirsiniz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi değişik mama tercihleri evcil hayvanınızın yararına olacak ve tek tip beslenme ortadan kalkacaktır. ND mamaları GDO’suz içerikleri ve yapay koruyucu barındırmamaları ile evcil hayvan sahiplerinin tercih ettiği ürünler arasında yerini almaktadır. Evcil hayvan sağlığının, beslenmeden geçtiği unutulmamalıdır.