DOLAR
32,5320
EURO
34,8934
ALTIN
2.422,04
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

Nereye Kadar…

Aktur tatil sitesi

Başkan Aras, dün bir basın toplantısı düzenledi. Aslında; basın toplantısından daha çok, içini döktü demek daha doğru olur.

Birçok şeyden bahsetti, lakin bir söylemi yenilir yutulur cinsten değildi.

Aras : “Çocuğu Uyanmasın Diye Dua Eden Anne, Beni Aradı”

“Belediye imkanları çoğaldıkça, bu imkanları halkla paylaşmak için mücadele ediyoruz. Ama Belediyenin de gücü bir yere kadar. Devlet gücünün kendini bir an önce burada göstermesi gerekiyor.

Bu insanların karnı aç.

Bekleyecek durumu yok.

Çocuğu uyanmasın diye dua eden anne, beni aradı.

Bu ne demektir; ‘Yani sabah kahvaltısında onun önüne koyacak peynirim yok, zeytinim yok, sütüm yok, bir şeyim yok.’

Bunları düşünsün insanlar ve bir an önce bunlara çözüm bulsunlar lütfen. Bizim büyüklerimiz bunlarla uğraşsınlar. Gerçekten çok büyük sıkıntı var.

Bakın her şeyi geçiyorum. Dükkanı kapanan esnafı geçiyorum, iş adamını geçiyorum, işini kaybedenleri geçiyorum.

Burada bir temel gıda ihtiyacı söz konusu.”

Başkan çok yerinde bir açıklama yaparak Bodrum Halkını bilgilendirdi.

Hangimiz o annenin, babanın yerinde olmak isteriz ki. Başkan Aras’ın haklı sitemi kan donduracak cinsten, belki de bu satırları okurken bir çoğumuz, damarlarımızdaki kan çekiliyor hissine kapılmışızdır.

Bodrum Belediyesi kendi kıt olanaklarıyla birçok ihtiyaç sahibi aileye destek verdiğini biliyorum. Hatta bir kaçına şahidim.

Nereye Kadar…

Bu nedenle Başkan Aras’ı yalnız bırakmamalı ve destek olmalıyız. Onun başarısı Bodrum’un başarısı olacaktır.

İhtiyaç sahiplerine dağıtılan her lokma kendi boğazımızdan geçiyormuşçasına, gereğini yapmalıyız. Aksi halde insanlığımızın kıymeti olmayacaktır.

Bugün dışarı çıkma yasağı var…

Belediyelerin ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ekmek desteği vermesi yasak. Gıda dağıtması yasak, hijyen malzemesi dağıtması yasak.

Neler serbest biliyor musunuz? Toplu taşıma, temizlik, katı atık, su ve kanalizasyon, ilaçlama, itfaiye ve mezarlık işleri.

Peki biz ihtiyaçlarımızı kimden talep ediyoruz. Şehrin Emini, Şehrin Emaneti olan Belediye Başkanından.

Belediye Kanunu ne diyor ;

Hemşehri hukuku

Madde 13- Herkes ikamet ettiği beldenin hemşehrisidir. Hemşehrilerin, belediye karar ve

hizmetlerine katılma, belediye faaliyetleri hakkında bilgilenme ve belediye idaresinin yardımlarından

yararlanma hakları vardır. Yardımların insan onurunu zedelemeyecek koşullarda sunulması zorunludur.

Anlayamadığım merkezi iktidar kanundan doğan hakların kullanılmasını neden engeller? Belediyelerin halka uzattığı el, neden kırılmak istenmektedir.

24 Nisan’da Ramazan Ayı’na giriyoruz. Şimdiden oruç tutanların oruçlarını, Allah kabul etsin. Lokmalar her iftarda, sahurda boğazımıza dizilmeden yiyebilmek nasip olsun.

Ramazan ayının sonu Bayram,

Ben ramazanda fitre ve zekatımı vermek için Bodrum Belediyesini vekil tayin ediyorum. Azları biriktirip çoğaltsın ve bir yaraya merhem olsun.  Ayın başından sonuna kadar ki sürede, bu destekler yapılabilir.

Komşusu açken tok yatmayız biz Anadolu halkı.

Bayramda kendimize, çocuklarımıza ,eşimize dostumuza kılık kıyafet alacaksak, unutmayalım ki mutlaka bir yerlerde yalınayak çocuklarımız vardır.

Bodrum Belediyesine ekonomik ve erzak olarak destek olan birçok insan var şu günlerde, biz neden onlardan biri olmayalım ki.

Azdan az, çoktan çok…

Umarım, hiçbir anne Başkanı arayacak yokluğa düşmez. İhtiyacı olanları, insan onurunu zedelemeden bulup destek sağlamalıyız.

Bir nefeste sen ver.

Vesselam…

Aktur tatil sitesi
Yazarın Diğer Yazıları