DOLAR
27,1129
EURO
28,9280
ALTIN
1.673,91
BIST
8.000,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
32°C
Muğla
32°C
Açık
Cuma Açık
34°C
Cumartesi Açık
34°C
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Öğretmene yasak bakana serbest!

Milletvekili aday adayı olmak için öğretmen Maksut Balmuk, kamu görevinden istifa ederken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve 15 bakan istifa etmeden aday oldu. Maksut Balmuk, adaylıklarının reddedilmesi talebiyle YSK’ya önceki gün itiraz etti.

Öğretmene yasak bakana serbest!
A+
A-
Aktur tatil sitesi

YSK’YA BAŞVURDU

CHP İstanbul 3. Bölge milletvekili aday adayı olduğu için öğretmen Maksut Balmuk, yasalara uygun olarak kamu görevinden istifa etti. Öğretmen Balmuk istifa ederken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de Ordu’dan aday olmasına rağmen görevini bırakmadı. Öğretmen Balmuk, Avukatı Tansu Batur imzalı bir dilekçeyle YSK’ya itiraz etti.

ANAYASA İHLALİ VAR

İtiraz dilekçesinde, “2839 sayılı Milletvekili Kanunu’nun 18. maddesine göre kamu görevlilerinin aday olabilmesi için 7 gün içinde görevini bırakması gerekir.

YSK, seçim yarışını Anayasa’ya ve yasalara uygun olarak eşit şartlarda yapılmasını temin etmek zorunda. Adil ve eşit bir yarış için kamu görevlilerinin propaganda sürecine alet edilmesinin önüne geçilmesi ve devlet gücünün aday olunan parti lehine kullanılması önlenmelidir. Aksi halde Anayasa aleni ihlal edilmiş olur” denildi.

“Aday olamazlar”

Kamu görevlerinden istifa etmeden AKP’den milletvekili adayı olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bakanlar Bekir Bozdağ, Süleyman Soylu, Mevlüt Çavuşoğlu, Hulusi Akar, Mahmut Özer, Mustafa Varank, Derya Yanık, Vedat Bilgin, Murat Kurum, Fatih Dönmez, Muharrem Kasapoğlu, Nurettin Nebati, Vahit Kirişçi, Mehmet Muş ve Adil Karaismailoğlu’nun yasalara aykırı hareket ettiği için milletvekili adayı olamayacağı ve bu nedenle de YSK’nın adaylık başvurularını reddetmesi istendi. YSK, kararı bekleniyor.

Aktur tatil sitesi