DOLAR
32,5328
EURO
34,8363
ALTIN
2.428,44
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
26°C

Orman yangını söndürme ekipleri teyakkuza geçirildi

Orman yangını söndürme ekipleri teyakkuza geçirildi
A+
A-
Aktur tatil sitesi

MUĞLA (AA) – Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle teyakkuza geçirildi.

Meteorolojik verilere göre mayıs ayı sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle oluşan aşırı sıcaklar, Muğla ve ilçelerindeki orman yangını riskini artırdı.

Bu nedenle, Orman Bölge Müdürlüğüne ait ekipler alarm durumuna çevrildi.  

Yangın söndürme ekipleri, görev bölgelerinde 24 saat usulü nöbet tutarken ilk müdahale araçları, kritik noktalarda devriye gezmeye başladı.

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, aniden artan aşırı sıcaklar nedeniyle orman yangınları konusunda teyakkuz haline geçtiklerini söyledi.

Uzun yılların sıcaklık rekorlarının kırıldığı bir mayıs ayının yaşandığına dikkati çeken Yaprak, “Aniden gelen aşırı sıcaklar bölgemizde orman yangını riskini de beraberinde getirdi. Normal şartlarda temmuz ve ağustos aylarında yaşamamız gereken meteorolojik verileri mayıs ayı ortasında yaşadık.” ifadelerini kullandı.

Yaprak, Orman Genel Müdürlüğü ve Meteorolojinin uyarısı ile 15 Mayıs’tan 20 Mayıs Çarşamba gününe kadar sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde ve 40 dereceyi bulacağı için alarm verdiklerini belirtti.

Ani gelişmesi muhtemel yangınlara hazırlıklı olduklarını bildiren Yaprak, “Arazöz ve yangın söndürme ekiplerimiz teyakkuz halinde hazır bekliyor. Dozer ve iş makineleri olası bir durum için hazır hale getirildi. Yangın gözetleme kulelerimiz yarım saatte bir çevrim bilgisi geçiyor. Marmaris ve Fethiye’de 2 yangın söndürme helikopteri hazır olarak bekliyor.” diye konuştu.

Muğla’nın orman yangınları açısından birinci derece hassas bölge olduğunu vurgulayan Yaprak, sorumluluk alanlarında şu ana kadar 56 orman yangını meydana geldiğini ve bu yangınlarda 21 hektar ormanlık alanın ise zarar gördüğünü kaydetti.

Bodrum Ev Emlak