DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Ortaca Sahilleri Kum Zambaklarının Görsel Şöleniyle Beyaza Büründü

Muğla’nın Ortaca ilçesinde, koruma altında olan kum zambakları çiçek açtı, sahili beyaza boyadı. Sarıgerme sahilinde doğal olarak yetişen bu zambaklar için bilgilendirici uyarı levhaları asıldı. Bu endemik bitkinin koparılması halinde ciddi cezaların uygulandığı belirtildi.

Ortaca Sahilleri Kum Zambaklarının Görsel Şöleniyle Beyaza Büründü
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Ortaca Sahilleri Kum Zambaklarının Görsel Şöleniyle Beyaza Büründü

Koruma altındaki endemik türlerden olan kum zambakları, Ortaca’da çiçek açarak sahili beyazla kapladı.

Dünyada ender rastlanan ve Dünya Doğayı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından koruma altına alınan kum zambakları, Ortaca’nın Sarıgerme sahilinde çiçek açarak bölgeyi beyaz bir örtüyle kapladı. SARÇED tarafından, ziyaretçilere kum zambaklarını koparmamaları için uyarı levhaları asıldı.

Kum zambakları, soğanlarının sökülüp başka bölgelere veya yurt dışına taşınmasının yasak olduğu, bu eylemin gerçekleşmesi durumunda 244 bin 315 lira cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

SARÇED Müdürü İsmail Batıbey, kum zambaklarının popülasyonunun arttığını ifade ederek, ağustos sonu ile ekim sonu arasında bu çiçeklerin bölgeye renk kattığını belirtti. Batıbey, kum zambaklarının özellikle ilaç sanayi ve parfüm sektöründe kullanıldığını da ekledi. Gündüzleri beyaz renkleriyle, akşamları ise yaydığı hoş kokusuyla dikkat çeken kum zambakları, görenleri büyülüyor.

Kaynak: [AA]

Aktur tatil sitesi