DOLAR
32,2991
EURO
34,8451
ALTIN
2.448,94
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
19°C
Muğla
19°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Açık
23°C

“Üzümlü Dastarı” Doğal Boyama Yöntemleriyle Renklendirildi

Fethiye’nin Yeşil Üzümlü Mahallesi’nde Likya Kadın Kooperatifi ve Fethiye Belediyesi katkılarıyla düzenlenen etkinlikte, “Üzümlü Dastarı” doğal maddelerle boyandı. Kooperatif Başkanı Çiğdem Karaca, dastarın kullanım alanlarını yaygınlaştırmayı ve tüm ülkede kullanımını teşvik etmeyi amaçladıklarını belirtti.

“Üzümlü Dastarı” Doğal Boyama Yöntemleriyle Renklendirildi
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

“Üzümlü Dastarı” Doğal Boyama Yöntemleriyle Renklendirildi

Fethiye’de, yerel kültürü yansıtan ve coğrafi işaretli bir özelliğe sahip olan “Üzümlü Dastarı”, doğal boyama yöntemleriyle yeni bir renge büründü. Likya Kadın Kooperatifi ve Fethiye Belediyesinin destekleriyle Yeşil Üzümlü Mahallesi’nde Dastarhane’de gerçekleşen etkinlikte, dastar kumaş ve iplikler, cehri, muhabbet çiçeği ve ceviz gibi doğal boyama maddeleriyle bakır kazanlarda buluştu.

Çiğdem Karaca, bu özel kumaşın bölgesel bir değeri olduğunu ve renklendirilerek kullanım alanının genişletilmesini hedeflediklerini dile getirdi. Karaca, “Dastarın şu anda sadece başörtüsü, şal ve ev süsü olarak kullanıldığını, ancak bu kullanım alanını genişletmek istediklerini” ifade etti.

Ayrıca, Karaca bu projenin sadece bölgesel değil, ulusal bir amaç taşıdığını, dastarın tüm Türkiye’de bilinirliğini ve kullanımını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mustafa Genç de etkinliğe katılarak destek verdi.

Kaynak: [AA]

Aktur tatil sitesi