DOLAR
32,5260
EURO
34,7173
ALTIN
2.493,22
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ortada Bir Yanlışlık Var!..

Ortada Bir Yanlışlık Var!..
velux

Ortada Bir Yanlışlık Var!..

Bodrum’da seminer veren Gazeteci ve İklim Aktivisti Murat Can Tonbil, “Kasım ayında kısa kollu ile dolaşıyorum. Ortada bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum” dedi. 

Gazeteci ve İklim Aktivisti Murat Can Tonbil, Bodrum’da “İklim krizi nedir ve bizi nasıl etkileyecek?” başlıklı bir seminer verdi. Bodrum Kent Konseyi İklim Acil Çağrısı Çalışma Grubu tarafından, Bodrum Deniz Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Bodrum Belediyesi’nin birim müdürleri de katıldı.

Seminer öncesi basın mensuplarına konuşan Tonbil, “Bugün Kasım ayında neden kısa kollu ile dolaştığımı anlatmak istiyorum?” diyerek şunları dile getirdi:

“Kasım ayının sonuna doğru gidiyoruz ve hava gayet güzel. Ortada bir yanlışlık olması gerektiğini düşünüyorum. Bu yanlışlığın sebebinin de biz insanlar olduğumuzu dile getirmek için yapılan çağrıya icabet ettim. Neden olduğunu tartışmak için bugün Bodrum’da dostlarımızla beraberiz. İçinde bulunduğumuz durum aslında bir kriz hali. İklimde değişiklikten ziyade kriz olduğunu vurgulamak için iklim krizi diyoruz. Bu krizin nasıl ortaya çıktığını ve çözümünün neler olduğunu hep beraber tartışmalıyız.”

İklim krizini gazeteciler olarak daha fazla görünür hale getirmek gerektiğinin altını çizen Gazeteci ve İklim Aktivisti Murat Can Tonbil, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben hem gazetecilik mesleğini icra etmeye çalışırken hem de iklim krizinin daha fazla görünür hale gelmesi için bir yandan aktivizm yaparak kriz içerisinde olduğumuzu anlatmaya çalışıyorum. Aslında Dünya genelinde devam eden iklim eylemleri var. Geçtiğimiz Ağustos ayının sonunda Greta Thunberg adlı genç bir kızımızın başlattığı okul grevi ile bu hareket ortaya çıktı. Sonrasında Türkiye’de dahil olmak üzere Dünya’nın dört bir tarafında cevap buldu. En başta öğrenciler ve gençler olmak üzere toplumun birçok kesiminden birçok kesiminden insan, küresel iklim krizi ile alakalı olarak mücadele edilmesi için sokaklara çıktılar. Şu anda öğrenciler okullarında bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Kendi aralarında bir araya geliyorlar. Bodrum’daki İklim Acil Çağrısı bunun en güzel örneklerinden bir tanesi çünkü bu çağrıya herhangi bir davet olmadan doğrudan cevap verdiler. Uzun süredir de bu etkinliklerini devam ettirmekteler. Onların etkinliğini görünür hale getirmek ve arka planında neler olup bittiğini anlatmak için hep beraber destek vermemiz gerektiğini düşünüyorum. O nedenle de Bodrum’a tekrar gelmiş bulunmaktayım.”

Seminer akşamüstü saatlerine kadar devam etti.

Bodrum Ev Emlak